Σ. Θεοδωράκης: Το νέο κόμμα να κινηθεί μπροστά με την ορμή των νέων και την εμπειρία των παλιών

«Xρειαζόμαστε μια νέα αρχή, χωρίς σημαδεμένα χαρτιά και μόνιμους πολιτικούς. Το νέο κόμμα δεν μπορεί να θυμίζει μια νοσταλγική φωτογραφία του παρελθόντος»,τόνισε o Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο TheCaller.gr. ενώ για την περίπτωση των συνεργασιών την επομένη των εκλογών αναφέρει πως, «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν μπορούν να είναι σύμμαχοι σε μια πορεία ανασυγκρότησης της χώρας».

Επισημαίνει ωστόσο ότι «δεν μπορεί η χώρα να παραμείνει ακυβέρνητη καθώς δεν θα αντέξει επαναληπτικές εκλογές». Για άλλη μια φορα απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο να προσέλθει και να ψηφίσει ώστε η συμμετοχή στις εκλογές να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και το νέο κόμμα, «να μην θυμίζει μια νοσταλγική φωτογραφία του παρελθόντος,αλλά να παραπέμπει στο μέλλον».

Για το νέο φορέα του προοδευτικού χώρου ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει πως στόχος του είναι ένα προοδευτικό κίνημα το οποίο θα είναι μεγάλο και δυνατό. «Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτή τη στιγμή που η χώρα έχει πολλά προβλήματα αυτό πρέπει να ενδιαφέρει και τους πολίτες. Δεν προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα ιδεολογικά περιχαρακωμένο κόμμα. Ούτε θα μείνουμε σε μια συζήτηση εξέλιξης των υπαρχόντων κομμάτων. Μιλάμε για έναν πολύ μεγαλύτερο χώρο που είναι μέσα και η ΔΗΣΥ και το ΠΟΤΑΜΙ. Και οι κεντρώοι και οι σοσιαλδημοκράτες και οι φιλελεύθεροι και οι κεντροαριστεροί. Η άλλη λύση, να μιλάς για τα παλιά κόμματα είναι μια λύση μίζερη μία λύση μικρή».

Απαντώντας για τα «βαρίδια του παρελθόντος», τους πολιτικούς που είναι δεκαετίες στο προσκήνιο είπε;

«Λέω συνεχώς ότι το παρελθόν έχει και φλόγες και στάχτες. Το νέο κόμμα πρέπει να κινηθεί με ορμή προς τα μπροστά, αξιοποιώντας την ορμή των νέων και την εμπειρία των παλιών. Όχι όμως όλων των παλιών. Αλίμονο αν μιλάμε για ανανέωση και δεν αφήνουμε καμία κενή θέση στην πρώτη σειρά. Έχουμε ανάγκη για νέο αίμα. Όχι μόνο ηλικιακά. Αλλά και από ανθρώπους που έχουν πετύχει στη ζωή τους και θέλουν να προσφέρουν στη χώρα. Χρειαζόμαστε λοιπόν μια νέα αρχή, χωρίς σημαδεμένα χαρτιά και μόνιμους πολιτικούς. Το νέο κόμμα δεν μπορεί να θυμίζει μια νοσταλγική φωτογραφία του παρελθόντος. Πρέπει να παραπέμπει στο μέλλον».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα