Σ. Θεοδωράκης: Θέλουμε μια παιδεία εστιασμένη στις ανάγκες της χώρας, της αγοράς και της παραγωγής

Ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σήμερα στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ, στο περιθώριο της εκδήλωσης για τη Μεταρρύθμιση στα Πανεπιστήμια, που διοργάνωσε το ινστιτούτο «Π Τετράγωνο – Πρόοδος στην Πράξη» και το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση. Το «Π Τετράγωνο – Πρόοδος στην Πράξη» είναι το νέο-ιδρυθέν Ινστιτούτο του Ποταμιού, «εντεταλμένο» στα θέματα παιδείας, έρευνες, προτάσεις, προβληματισμό…«Καμιά χώρα δεν ξέφυγε από την κρίση χωρίς να αλλάξει την Παιδεία της, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το Ποτάμι είναι αποφασισμένο να αντιπαρατεθεί στην επίθεση της κυβέρνησης στην Παιδεία. Θέλουμε μια παιδεία εστιασμένη στις ανάγκες της χώρας, της αγοράς και της παραγωγής ώστε να μη φεύγουν τα καλύτερα μυαλά από την Ελλάδα».

 

Για ενδεχόμενο συνεργασίας με το Δίκτυο

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το ενδεχόμενο συνεργασίας με οποιοδήποτε πολιτικό σχήμα μαζί με την κυρία Διαμαντοπούλου ο κ. Θεοδωράκης απάντησε ότι «το Ποτάμι από την αρχή της ίδρυσής του πορεύεται με συμμάχους που πιστεύουν στον εκσυγχρονισμό και στη μεταρρύθμιση της χώρας. Το κάνουμε στην παιδεία, το κάνουμε στην αγροτική παραγωγή, για την οικονομία για όλα. Από τότε που ξεκίνησε το Ποτάμι, έχει γνώμονα και πιστεύω του, τις συνεργασίες».

Για την υπόθεση Καμμένου και ισοβίτη

Ερωτηθείς για την υπόθεση Καμμένου και τη συνομιλία με ισοβίτη, ο ιδρυτής του Ποταμιού τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι «πρέπει να δοθεί άπλετο δικαστικό φως στην υπόθεση. Δεν μπορεί ένας υπουργός να σηκώνει το τηλέφωνο και να συνομιλεί με έναν ισοβίτη, τη στιγμή μάλιστα που είναι σε εξέλιξη η δικαστική υπόθεση. Φαντάζεστε τι θα γινόταν από πλευράς αντιδράσεων αν στέλεχος του Ποταμιού ήταν μπλεγμένο σε τέτοια υπόθεση; Αυτά γίνονται στο Σουδάν, όχι στην Ελλάδα», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Για συνεργασία με Δημοκρατική Συμπαράταξη

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τη νέα προσπάθεια που γίνεται, ο κ. Θεοδωράκης ήταν συγκρατημένος και λακωνικός. Τόνισε ότι «Το Ποτάμι έχει όργανα και αυτά θα κληθούν να απαντήσουν και να αποφασίσουν στις όποιες προτάσεις όταν πρέπει. Το ζητούμενο για εμάς δεν είναι οι διαρκείς και ατέρμονες συζητήσεις, αλλά η αποτελεσματικότητα και ο εστιασμός στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών». Και συμπλήρωσε, προσθέτοντας σ’ αυτή του τη σκέψη ότι «βλέπετε ότι υπάρχουν πολλά και άλυτα ακόμη προβλήματα, όπως το ότι η δόση δεν έχει ακόμη δοθεί», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα