Σ. Βούλτεψη: Η πολιτική ζωή του τόπου βυθίζεται συνεχώς σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο

“Υπάρχει μια σκανδαλολογία, η οποία εντάσσεται στην επιχείρηση του κ. Τσίπρα να κάνει αυτό που έχει πει από την αρχή. Να εξαφανίσει, δηλαδή, αυτό που ο ίδιος ονομάζει παλιό πολιτικό σύστημα” είπε η βουλευτής β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Ερωτηθείσα για τη νέα υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας και κάνει λόγο για “μίζες” σε κόμματα για την κατασκευή του μετρό την περίοδο 2003-2007, αλλά και για την υπόθεση Novartis, η κ. Βούλτεψη σχολίασε: “Διαπιστώνω ότι η πολιτική ζωή του τόπου βυθίζεται συνεχώς σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και βλέπω μια εκτροπή διαρκή προς τη σκανδαλολογία και δεν θέλω να συμμετάσχω σ’ αυτό γιατί η χώρα έχει πάρα πολλά προβλήματα. Είμαι υπέρ της διαλεύκανσης όλων των υποθέσεων, οι οποίες όμως θα πηγαίνουν στη Δικαιοσύνη και δεν θα χρησιμοποιούνται για εντυπωσιασμό και δεν θα θεωρούμε ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορούμε να ξεφύγουμε από τα πραγματικά μας προβλήματα”.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος, “υπάρχει μια σκανδαλολογία, η οποία εντάσσεται στην επιχείρηση του κ. Τσίπρα να κάνει αυτό που έχει πει από την αρχή, να εξαφανίσει, δηλαδή, αυτό που ο ίδιος ονομάζει παλιό πολιτικό σύστημα, στο οποίο και το δικό του κόμμα ανήκει και ο κ. Καμμένος”.

“Ο κ. Τσίπρας”, συνέχισε, “θέλει να πάει στις επόμενες εκλογές, όποτε γίνουν αυτές, άνευ αντιπάλου. Να έχει, δηλαδή, εξοντώσει και φιμώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους και να είναι αυτός η μόνη εναλλακτική λύση. Δεν μπορεί να το πετύχει αυτό με φυσιολογικό, δημοκρατικό τρόπο, να το πετύχει με τις επιδόσεις του ως κυβέρνηση και θέλει να το κάνει μ’ αυτόν τον τρόπο. Γι αυτό και στην υπόθεση Novartis δεν τον έφτασε να πει ότι πρόκειται για ένα σκάνδαλο στο οποίο εντάσσονται ένα-δυο πρόσωπα κλπ, αλλά ήθελε τους πάντες”.

Για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, η κ. Βούλτεψη είπε -μεταξύ άλλων- πως “έχει προκληθεί σοκ σε ολόκληρη την κοινωνία” και σχολίασε πως “ο κόσμος έμεινε άναυδος να βλέπει τον κ. Καμμένο να υποδέχεται τον κ. Κουβέλη ως μια προσωπικότητα της πολιτικής ζωής του τόπου μας” ενώ “έλεγε (ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ) για τον Κουβέλη ότι έβαλε την υπογραφή του στον θάνατο της Ελλάδας”.

Για το θέμα του χρέους, στο οποίο αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη χθεσινή του ομιλία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η κ. Βούλτεψη είπε: “Το θέμα του χρέους το συζητάμε εδώ και πολλά χρόνια κι έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις και δηλώσεις από τους δανειστές, ότι θα προχωρήσουν σε μια σειρά βήματα για την ελάφρυνσή του με κάποιους συγκεκριμένους τρόπους. Δεν είπε κανείς κάτι άλλο. Εμείς ξεκινήσαμε αυτή τη συζήτηση και όχι με τα ανταλλάγματα που δίνουν τώρα. Εδώ, έναντι του χρέους κοντεύουν να δώσουν τη Μακεδονία”.

Κληθείσα να σχολιάσει την αποκαθήλωση αγαλμάτων και τη μετονομασία του αυτοκινητόδρομου και του αεροδρομίου στη γείτονα κι αν αυτό μπορεί να αποτελέσει βήμα για την επίλυση του ζητήματος, η κ. Βούλτεψη είπε: “ο κ. Ζάεφ, αυτό το οποίο κάνει είναι το μοναδικό προσωρινό μέτρο σε ό,τι αφορά το ζήτημα των διαπραγματεύσεων. Είναι το περισσότερο που μπορεί να κάνει όπως έχει προκύψει από όλες τις δηλώσεις τον τελευταίο καιρό. Όλα τα άλλα δεν θέλει να τα αλλάξει. Δεν θέλει να αλλάξει το Σύνταγμα, επιμένει ότι υπάρχει ‘μακεδονική’ ταυτότητα. Νομίζω ότι η συζήτηση αυτή έπρεπε να έχει λήξει. Απορώ γιατί συνεχίζεται η διαπραγμάτευση”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα