Σ. Αραβία: Ελεύθερος αναμένει να αφεθεί ο Αλουάλιντ μπιν Ταλάλ

Ο σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος Αλουάλιντ μπιν Ταλάλ, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση όταν άρχισε μια εκτεταμένη επιχείρηση με σκοπό την πάταξη της διαφθοράς στο βασίλειο, δήλωσε το Σάββατο πως περιμένει ότι θα απαλλαγεί από όλες τις κατηγορίες και θα αφεθεί ελεύθερος εντός ημερών.

Ο πρίγκιπας Αλουάλιντ έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια μιας αποκλειστικής συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς στη σουίτα του στο πολυτελές ξενοδοχείο Ritz-Carlton, όπου παραμένει υπό περιορισμό τους τελευταίους δύο μήνες και πλέον μαζί με δεκάδες άλλους υπόπτους για διαφθορά.

Ο Αλουάλιντ μπιν Ταλάλ, ένας από τους πιο γνωστούς μεγιστάνες στο βασίλειο, δήλωσε πως επιμένει ότι είναι αθώος στις καταθέσεις του στις Αρχές. Πρόσθεσε πως περιμένει να διατηρήσει τον πλήρη έλεγχο της επενδυτικής εταιρείας Kingdom Holding και δεν θα του ζητηθεί να παραδώσει πόρους που έχει στην κατοχή του στο κράτος.

Επίσης διαβεβαίωσε ότι η μεταχείρισή του είναι καλή και απέρριψε τις φήμες περί κακομεταχείρισής του ως εντελώς αναληθείς. Ο Αλουάλιντ διευκρίνισε πως έδωσε τη συνέντευξη αυτή εν μέρει για να διαψεύσει τις φήμες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα