Σ. Αναγνωστοπούλου: Η λύση του δημογραφικού συνδέεται άμεσα με τα δικαιώματα της γυναίκας

Την αναγκαία αυτή παράμετρο, τόνισε μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο, και την Ευγενία Λουπάκη, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου, που προήδρευε και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το δημογραφικό.
Η κα Αναγνωστοπούλου επισήμανε πως η κρίση έπληξε ιδιαίτερα τις γυναίκες σε κάθε επίπεδο και ανέφερε χαρακτηριστικά την αύξηση κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας και γυναικοκτονιών.

«Η ενδυνάμωση του κράτους πρόνοιας, πρέπει να επεκταθεί και πέραν των κατώτατων εισοδημάτων και μια μητέρα πρέπει να είναι σίγουρη ότι θα έχει στήριξη και ότι θα υπάρχουν δομές για να φιλοξενήσουν το παιδί της, όταν εργάζεται», τόνισε, προσθέτοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η προσπάθεια της Θεανώς Φωτίου.
Τάχθηκε υπέρ της καθιέρωσης απεργίας των γυναικών στις 8 του Μάρτη, για να γίνει ουσιαστική μέρα διεκδίκησης.
Σημείωσε τέλος, τον ευεργετικό ρόλο που μπορούν να παίξουν στην ανανέωση του γηρασμένου Ευρωπαϊκού πληθυσμού οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, όπως συνέβη πάντα στην Ιστορία. «Αυτοί που κλείνουν τις πύλες της Ευρώπης, είπε, και αυτοί που θέλουν παρόμοια πολιτική και στην Ελλάδα, ας δουν το Μουσείο Μετανάστευσης στο Έλις Άϊλαντ της Νέας Υόρκης. Εκεί θα δουν τη γέννηση ενός έθνους. Ποιοι δημιούργησαν αυτό το πανίσχυρο έθνος; Μετανάστες από κάθε γωνιά της Ευρώπης, της γηραιάς Ηπείρου».
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα