Σ. Αναγνωστοπούλου: Επιδιώκουμε μια έντιμη συμφωνία που θα επιτρέψει στην κοινωνία να αναπνεύσει

Η Σία Αναγνωστοπούλου βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη για όσα συζητήθηκαν στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, στα σενάρια περί εκλογολογίας, στην έξοδο από τα μνημόνια, στην πολιτική της Τουρκίας και του Ερντογάν καθώς γι’ αυτόν «είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να ξαναεκλεγεί».

 

Η βουλευτής αναφέρθηκε στη συζήτηση που έγινε στην Πολιτική Γραμματεία και για την τοπική αυτοδιοίκηση και για την οικονομία. Αναφέρθηκε στο «Κλεισθένης Ι» για την απλή αναλογική, που εγκαινιάζεται σε εκλογές Δήμων και Περιφερειών στην πράξη όχι επί χάρτου και όχι με τακτικισμούς. Μίλησε για συνεργασίες, συναινέσεις, συμμαχίες σε τοπικό επίπεδο, μια πολιτική πρακτική εξαιρετικά χρήσιμη.

«Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στον Αύγουστο και στην έξοδο επιτέλους από αυτόν τον φαύλο κύκλο των μνημονίων», σημείωσε και δήλωσε αναφορικά με την ελάφρυνση του χρέους ότι «η προσπάθεια της κυβέρνησης γίνεται προς αυτήν την κατεύθυνση», «για μια έντιμη συμφωνία που θα επιτρέψει την κοινωνία να αναπνεύσει». «Το κρίσιμο είναι η καθαρή έξοδος και να κλείσει το Eurogroup κυρίως της 21ης Ιουνίου με συζήτηση για συγκεκριμένα μέτρα και για το χρέος».

«Οι όροι με τους οποίους θα εξυπηρετείται το χρέος και τι θα είναι αυτό το χρέος είναι πάρα πολλοί σημαντικοί για να δει κανείς το μέλλον της χώρας από τον Αύγουστο και μετά» σημείωσε μεταξύ άλλων η κα Αναγνωστοπούλου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα