Σύσκεψη φορέων και συλλογικοτήτων για το προσφυγικό στην Περιφέρεια Αττικής

acsxsΕυρεία σύσκεψη φορέων και συλλογικοτήτων για το προσφυγικό , στην οποία κάλεσε η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου στα κεντρικά γραφεία της Περιφέρειας Αττικής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:
– εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων της Αθήνας: του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς
– κρατικοί και κοινωνικοί φορείς που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών υγείας: της Α’ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, του Κοινωνικού Φαρμακείου Πατησίων, Κοινωνικού Ιατρείου Ν. Φιλαδέλφειας, Κοινωνικού Φαρμακείου Περιστερίου.
– μη κυβερνητικές οργανώσεις και συλλογικότητες με δράση στο πεδίο της προσφυγικής κρίσης: “Αποστολή” της Εκκλησίας, Γιατροί του Κόσμου, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Αλληλεγγύη για Όλους, Πράξις
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης:
– παρουσιάστηκαν οι δράσεις που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, και ιδιαίτερα το Κέντρο διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού σημείων διαμονής προσφύγων της Περιφέρειας Αττικής που λειτουργεί από τις 7 Μαρτίου στο Δέλτα Φαλήρου και ο συντονισμός με τις Δημοτικές Αρχές.
– εκτιμήθηκαν οι ιδιαίτερες ανάγκες που αφορούν την υγειονομική κάλυψη των νεοεισερχό-μενων προσφύγων και οι συνέργειες που μπορεί να αναπτυχθούν με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής, ιδιαίτερα όσον αφορά την παροχή υγειονομικού υλικού, την αποθήκευση και την διανομή του.
– συζητήθηκαν επιμέρους ζητήματα που ανακύπτουν στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κατάστασης – και ιδιαίτερα οι ανάγκες των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, ανάγκες διερμηνείας κ.α.
Οι συμμετέχοντες φορείς αξιολόγησαν ως απολύτως απαραίτητη την συνέχιση της   επικοινωνίας και συνεργασίας με την Αντιπεριφέρεια Κεντρικού Τομέα Αθηνών, ώστε να επιτευχθεί καλύτερος συντονισμός των προσπαθειών όλων των πλευρών και η μέγιστη αποδοτικότητα.
Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου, επισήμανε την βούληση που υπάρχει και την ανάγκη για μόνιμη και σταθερή επικοινωνία και συντονισμού προκειμένου να αντιμετωπιστούν βήμα – βήμα τα προβλήματα που σχετίζονται με την προσφυγική κρίση που βιώνουμε, με όρους αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, με σεβασμό στο δίκαιο και τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας.
stokokkino.gr
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα