Σύσκεψη υπό τον Τσίπρα στο Μαξίμου με τους υπουργούς των παραγωγικών υπουργείων

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποιείται στο Μαξίμου με τους υπουργούς των παραγωγικών υπουργείων Οικονομίας (Παπαδημητρίου), Οικονομικών (Τσακαλώτος), Ενέργειας (Σταθάκης), Υποδομών (Σπίρτζης), Αγροτικής Ανάπτυξης (Αποστόλου), παρουσία και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Η σύσκεψη έχει αντικείμενο την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δίκαιη ανάπτυξη. Στη σύσκεψη μετέχουν και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και ο ΓΓ Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων Λόης Λαμπριανίδης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στόχος είναι να εκπονηθεί σχέδιο πλατιάς διαβούλευσης με παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς για τη συγκρότηση Εθνικού Αναπτυξιακού Μοντέλου εκειδικευμένου ανά κλάδο και ανά περιφέρεια.

Η Κυβέρνηση θα καταλήξει σε ένα βασικό πλαίσιο προτάσεων και το Υπουργικό Συμβούλιο θα εγκρίνειστη στη συνέχεια, ενώ ο Πρωθυπουργός θα αναλάβει την πρωτοβουλία των επαφών με φορείς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα