Σύσκεψη στο ΥΠΕΞ για την αποτίμηση της κρίσης στην Τουρκία

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Μετά την εσπευσμένη επιστροφή του κ.Κοτζιά από τη Μογγολία όπου συμμετείχε στη Σύνοδο του ASEM, στη Βασιλίσσης Σοφίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποια συμμετείχαν η πολιτική και η υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και εκπρόσωπος του Υπουργείου Αμύνης.

Σημείο αιχμής οι νέες συνθήκες ασφάλειας που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή και οι διμερείς σχέσεις.

Στη σύσκεψη υπογραμμίστηκε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα πραξικοπήματος και διασάλευσης της συνταγματικής τάξης στην Τουρκία. Επισημάνθηκε, επίσης, η ανάγκη επίδειξης αυτοσυγκράτησης και ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτραπεί περαιτέρω κλιμάκωση της βίας, να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές και να αποκατασταθεί η ηρεμία.

«Η χώρα μας, τάσσεται υπέρ της προάσπισης του κράτους δικαίου και της ανάπτυξης της δημοκρατίας στην Τουρκία…. Η Ελλάδα διατηρεί πάντοτε ανοικτούς δίαυλους επικοινωνίας και συνεννόησης με την Τουρκία προς όφελος της διμερούς συνεργασίας και της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα