Σύσκεψη στο Μαξίμου για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς

e102e-downloadΣύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Μάξιμου, ενόψει του κρίσιμου νέου γύρου διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, από αύριο Τρίτη.

Στην σύσκεψη μετέσχαν οι υπουργοί οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Οι επαφές των εκπρόσωπων των θεσμών με στελέχη της κυβέρνησης θα αρχίσουν στις 11 το πρωί με τον υπουργό Οικονομικών. Στις 5 το απόγευμα στο επίκεντρο θα βρεθούν τα θέματα συγκρότησης της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο) και στις 6 θα γίνει η πρώτη συνάντηση της νέας υπουργού Εργασίας με τους επικεφαλής των θεσμών.

 

«Βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας ενόψει της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς αποτελούν η επανάκτηση βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων» σημειώνει στο μεταξύ σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Μέτρα για την οικονομική στήριξη χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων θα καταθέσει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς δήλωσε ο νέος υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Στην εκτίμηση ότι η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας, την Τρίτη και την Τετάρτη, δεν ενέχει μόνον πολιτικό συμβολισμό, αλλά και πολιτική σημασία, καθώς ένα από τα κορυφαία ζητήματα που θα θέλει να κλείσει είναι και το ελληνικό χρέος, προχώρησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, επικαλούμενος και την συνέντευξη του Αμερικανού προέδρου στην Καθημερινή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα