Σύροι αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον της πόλης Χάμα

Ομάδες Σύρων ανταρτών εξαπέλυσαν μια ευρεία επίθεση εναντίον περιοχών της βορειοδυτικής Συρίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η επίθεση, της οποίας ηγούνται τζιχαντιστικές ομάδες, εξαπολύθηκε βόρεια της πόλης Χάμα και είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί στην περιοχή από τον Μάρτιο, ενώ αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τις διεθνείς προσπάθειες που καταβάλλονται υπό τη Ρωσία να διατηρηθεί η εκεχειρία στη δυτική Συρία.

Στην καλά σχεδιασμένη επίθεση εναντίον των χωριών που βρίσκονταν από τον έλεγχο του συριακού στρατού συμμετείχαν αρκετές ομάδες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, μεταξύ αυτών και η Ταχρίρ αλ Σαμ, ένας συνασπισμός ισλαμιστικών ομάδων υπό την τζιχαντιστική οργάνωση που μέχρι πρότινος ήταν γνωστή ως Μέτωπο αλ Νόσρα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ μετέδωσε ότι ο στρατός της Συρίας και οι σύμμαχοί του απωθούν την ευρεία, όπως τη χαρακτήρισε, επίθεση στην περιοχή από το Μέτωπο αλ Νόσρα και ομάδες που συνδέονται με αυτό.

Το Παρατηρητήριο επεσήμανε ότι πολεμικά αεροσκάφη εξαπολύουν επιθέσεις στην περιοχή, ενώ σημειώνονται και σφοδρές συγκρούσεις. Οι αντάρτες βομβαρδίζουν τις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού, πρόσθεσε.

Μεταξύ των ισλαμιστών που συμμετέχουν στην επίθεση είναι η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτους του Τουρκιστάν και μια οργάνωση που μάχεται με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, επεσήμανε η ίδια πηγή.

Νωρίτερα φέτος οι αντάρτες είχαν φτάσει ξανά μερικά χιλιόμετρα μακριά από την πόλη Χάμα, προτού ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του ανακαταλάβουν την περιοχή τον Απρίλιο.

Η βόρεια Χάμα συνορεύει με την επαρχία Ιντλίμπ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Σύρων ανταρτών και κυρίως του Μετώπου αλ Νόσρα.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία συμφώνησαν στη διάρκεια συνομιλιών στο Καζακστάν να τοποθετήσουν παρατηρητές γύρω από τη «ζώνη αποκλιμάκωσης» στην επαρχία Ιντλίμπ. Το Μέτωπο αλ Νόσρα κατήγγειλε τις συνομιλίες στο Καζακστάν και δεσμεύθηκε να συνεχίσει να μάχεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα