Σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ

tsiprasmitsotakis45_407762000Σε σύγκρουση εφ’ όλης της ύλης μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, με αιχμή τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης και της διαφάνειας, εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής αποδέχτηκε χωρίς ονομαστική ψηφοφορία και μετά από σχετική πρόταση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, καθώς υπήρχε καθολική αποδοχή όλων των κομμάτων, την συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τα δάνεια κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης. Όπως ανακοίνωσε η προεδρεύουσα του Σώματος Τασία Χριστοδουλοπούλου η Εξεταστική Επιτροπή θα απαρτίζεται από 23 μέλη και θα εκπροσωπείται κατά αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων ενώ θα πρέπει να ολοκληρώσει και να υποβάλει το πόρισμα της σε δύο μήνες. Μέχρι τις 18 Απριλίου, οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων θα πρέπει να στείλουν τα ονόματα των βουλευτών που θα συμμετάσχουν στις εργασίες της Εξεταστικής

Ομιλίες πολιτικών αρχηγών

 

Τσίπρας:Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς επιπλέον μέτρα

 

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τα δάνεια που έχουν πάρει πολιτικά κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης, καυτηρίασε την τακτική των μηνύσεων και αγωγών για να μην δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις τόσο για τις λίστες στις οποίες βρίσκονται πρόσωπα του στενού κύκλου.  του κ. Σαμαρά όσο και για το θέμα των εκβιαστών. «Φωνάζει ο κλέφτης (με μηνύσεις) για να φοβηθεί ο νοικοκύρης (σταματήσει να αναδεικνύει η κυβέρνηση το πώς έφτασε ως εδώ η χώρα, μια χώρα που ήταν στις 22 πιο ανεπτυγμένες)». Φτάνει η ώρα που θα λογοδοτήσουν όσοι έχουν ευθύνη, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στα μόνα θέματα που ο κ. Μητσοτάκης παίρνει καθαρή θέση, είναι εναντίον της Ελλάδας, όπως στα ζητήματα που θέτει ΔΝΤ. Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε τις διαρκείς συκοφαντίες κατά της Ελλάδας από τον Μητσοτάκη που παρομοίασε τη χώρα με έναν απέραντο καταυλισμό την ώρα που είναι παγκόσμια η συμπαράσταση στον ελληνικό λαό και τη στάση αλληλεγγύης του απέναντι στους πρόσφυγες.

Το δικαίωμα μιας εκλεγμένης κυβέρνησης να επιλέγει τα μέσα για την επίτευξη των στόχων, είναι μονομερής ενέργεια για τον «ακραία νεοφιλελεύθερο» Κυρ. Μητσοτάκη,σημείωσε ο πρωθυπουργός. Ο Αλ. Τσίπρας ύψωσε τους τόνους για την πλήρη ταύτιση της ΝΔ με το ΔΝΤ στα ζητήματα των εργασιακών (βλέπε ομαδικές απολύσεις, lockout). «Υπερασπίζεστε τους πλούσιους έναντι των χαμηλών στρωμάτων» τόνισε ο πρωθυπουργός υπενθυμίζοντας επίσης τη θέση της ΝΔ για την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές και την υποστήριξή της στις ακραίες θέσεις των του ΔΝΤ για περικοπές συντάξεων.

«Θράσος το να μιλάει ο Κυρ. Μητσοτάκης για αριστερό ολοκληρωτισμό» σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας, την ώρα που «η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει τάξη σε αυτό που ονομάζεται διαπλοκή ώστε οι πολίτες να αισθανθούν επιτέλους ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους». Ο πρωθυπουργός στηλίτευσε και τη στάση της ΝΔ στο ζήτημα των διαρροών των wikileaks.

Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς επιπλέον μέτρα γιατί αυτό ορίζει η συμφωνία του Ιουλίου, υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας αναφερόμενος και στη θέση που πήρε ο Μ. Σουλτς («κάθε χώρα έχει κυρίαρχο δικαίωμα να αποφασίζει για τα μέτρα»). «Η χώρα μας και έχει δίκιο και θα το βρει, η οικονομία θα γυρίσει στην ανάπτυξη και ο λαός επιτέλους θα δει φως στην άκρη του τούνελ μετά από 6 χρόνια καταστροφής» επισήμανε, απαριθμώντας τα ευνοϊκά για τους ασθενέστερους μέτρα της κυβέρνησης.

 

 

Μητσοτάκης:Μόνο οι εκλογές μπορούν να προσφέρουν οξυγόνο

 

 

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για σύσταση Εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, καλώντας την κυβέρνηση «να φύγει μια ώρα αρχύτερα»,όπως μεταδίδει η naftemporiki.gr.

Όπως είπε, κάθε μέρα που περνά το αίτημα για εκλογές γίνεται όλο και πιο επιτακτικό. Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «μόνο οι εκλογές μπορούν να προσφέρουν το οξυγόνο που έχει ανάγκη η Ελλάδα».

«Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε στους ώμους μας και τις δικές σας ευθύνες. Η Ν.Δ. ίσως πιο σύντομα απ’ ότι περιμέναμε και εμείς θα αναλάβει και πάλι το δύσκολο έργο ανόρθωσης της οικονομίας» πρόσθεσε.

«Πρέπει να είστε πολύ απελπισμένος για να αφιερώσετε 20 λεπτά της ομιλίας σε μία προσωπική επιθεση εγκαλώντας τη ΝΔ γιατί στελέχη της προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, θα μας το απαγορεύσετε; Θα μας φυτέψετε και τρία μέτρα κάτω από το χώμα;» ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης ανεβάζοντας τους τόνους.

Απορρίπτοντας τα περί ταύτισής του με τις θέσεις του ΔΝΤ που του καταλόγισε ο Πρωθυπουργός, τόνισε ότι ο ίδιος υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας, «τα οποία δεν ταυτίζονται πια με τα δικά σας συμφέροντα και επιβάλλεται να φύγετε μία ώρα αρχύτερα».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά του Πρωθυπουργού, σημείωσε ότι θα μείνει στην ιστορία «ως ο πρωθυπουργός των κλειστών συνόρων και των κλειστών τραπεζών».

Τόνισε ότι σήμερα θα έπρεπε να συζητούνταν η πρόταση της Ν.Δ. για Εξεταστική για τα πεπραγμένα του πρώτου εξαμήνου «όχι μόνο γιατί την υποβάλαμε πρώτοι αλλά γιατί είναι και επίκαιρη».

«Θα υπερψηφίσετε την πρότασή μας; Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό» πρόσθεσε.

Τον κάλεσε να απαντήσει για τα περί σχεδίου εξόδου από το ευρώ και αν ήταν σε γνώση του «όπως ισχυρίζονται οι υπουργοί του» κυρίως, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «είναι σημαντικό να μάθουμε αν το περσινό πάθημα σας έγινε μάθημα ή επαναλαμβάνετε τα ίδια» γιατί όπως σημειώνει η συμπεριφορά του δείχνει πως δεν έγινε.

Υπογράμμισε πως «δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, για να χρησιμοποιήσω φράση του αγαπημένου σας Μαρξ».

Τον κατηγόρησε ότι έχει απωλέσει κάθε αξιοπρέπεια «με τους θεσμούς να μπαίνουν σε αεροπλάνα για να φύγουν από τη χώρα των υποκλοπών».

Του καταλόγισε ανευθυνότητα και τυχοδιωκτισμό και στον τρόπο που εκμεταλλεύτηκε τη διαρροή των WikiLeaks καθώς το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη ήταν η ενίσχυση του ρόλου του ΔΝΤ. «Η δραματοποίηση της υποκλοπής πείσμωσε ακόμα περισσότερο τους πιστωτές» σημείωσε.

Επιπλέον, επιτέθηκε στην κυβέρνηση καθώς «αντί να διαπραγματεύεται παίζει παιχνίδια επικοινωνίας», ενώ τη χαρακτήρισε κυβέρνηση λαϊκισμού και ψεύδους.

«Η εικόνα μιας κυβέρνησης που αντιπολιτεύεται τον εαυτό της θα ήταν φαιδρή αν δεν συνάμα τόσο τραγική» συμπλήρωσε.

 

 

Κουτσούμπας:Η κυβέρνηση επιχειρεί για ακόμα μια φορά να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό

 

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση που διεξάγεται αυτή την ώρα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση νομιμότητας δανειοδότησης κομμάτων και εταιρειών ΜΜΕ από τραπεζικά ιδρύματα. Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως η κυβέρνηση επιχειρεί για ακόμα μια φορά να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό, έχοντας ήδη συμφωνήσει με το κουαρτέτο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.

Επισήμανε, επίσης, ότι η προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι, καθώς η ίδια λέει στον λαό πως αυτή η αξιολόγηση θα είναι η τελευταία δύσκολη πράξη και ότι μετά θα ξεκινήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους, ενώ συμπλήρωσε πως όποια ενδεχόμενη μείωση του δημοσίου χρέους θα επιφέρει 4ο μνημόνιο.

«Είναι σίγουρο πλέον ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν πρωτοτυπεί με την σύσταση εξεταστικής γιατί η πείρα έχει δείξει πως ποτέ το μαχαίρι δεν μπήκε στο κόκαλο» τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως η «κυβέρνηση σηκώνει υποκριτικά τη σημαία της πάταξης της διαφθοράς».

 

 

 

 

Γεννηματά:Κανένας αντιπερισπασμός δεν θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε από την πραγματικότητα

 

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματα, , στη συζήτηση που διεξάγεται αυτή την ώρα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση νομιμότητας δανειοδότησης κομμάτων και εταιρειών ΜΜΕ,απάντησε στις επιθέσεις του πρωθυπουργού προς τη Χαριλάου Τρικούπη για τον τεράστιο δανεισμό του ΠΑΣΟΚ και ισχυρίστηκε ότι το κόμμα της έχει βάλει από μόνο του τάξη στα του οίκου του,λέγοντας «Να τελειώνουμε με τις συκοφαντίες και τα ψεύδη για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα,η κ,Γεννηματά παραδέχτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δανείστηκε πράγματι πολύ μεγάλα ποσά έως το 2010 αλλά σημείωσε ότι στη συνέχεια έβαλε τάξη στα οικονομικά του και πλέον μπορεί να κοιτάζει τους Έλληνες «στα μάτια». «Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που ανέθεσε τη διερεύνηση των οικονομικών του στις έξι μεγαλύτερες εταιρείες ορκωτών λογιστών της χώρας» είπε και πρόσθεσε: κάναμε δραστικές περικοπές και περιορίσαμε τα έξοδά μας κατά 96%». Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι το 60% της κρατικής επιχορήγησης του ΠΑΣΟΚ πηγαίνει στις τράπεζες για την αποπληρωμή των δανείων του κόμματος.

«Εμείς πρώτοι ανοίξαμε το θέμα της διαφάνειας των κομμάτων» συμπλήρωσε και καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι «έρχεται καθυστερημένος» στο θέμα. Προκάλεσε, μάλιστα, και τα υπόλοιπα κόμματα να διατάξουν εσωτερικό έλεγχο στα οικονομικά τους. «Ελάτε να συγκριθούμε» είπε χαρακτηριστικά. Κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι με την Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ επιχειρεί αντιπερισπασμό από τα σκληρά μέτρα που αναμένεται να έρθουν στη Βουλή. «Κανένας αντιπερισπασμός, κανένα πυροτέχνημα, κανένα επικοινωνιακό παιχνίδι δεν θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε από την πραγματικότητα» είπε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό.

Θεοδωράκης: Προσχηματικές οι πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά την ομιλία του επί της πρότασης για σύστασης εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

“Η χώρα εξελίσσεται και φτάσαμε στη μέρα που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτούν και τις αναφορές στον Μάριο Ντράγκι. Και βέβαια μας λύθηκε και μια απορία: ο Πάπας, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι. Παρατάξτε λοιπόν όλους τους ήρωες του δράματος να τους συγχαρεί. Την κυρία Χριστοδουλοπούλου, τον κ. Δρίτσα, τον κ. Τόσκα, τον κ. Καμμένο. Για ποια μεταναστευτική πολιτική όμως μιλάτε; Έχετε ενημερωθεί για τον Πειραιά, για την Ειδομένη, για τη Χίο, για τη Λέσβο; Χάος και εκμετάλλευση των προσφύγων. Ανασφάλεια και αβεβαιότητα στα σύνορα και στα νησιά.

Οι ακραίοι κάνουν πάρτι. Τολμήστε να πάτε ή στείλτε κάποιον από τους βουλευτές σας να μιλήσει με τους ανθρώπους που έχουν κουραστεί να κάνουν τα πάντα και η κυβέρνησή σας να μην κάνει τίποτα. Και δώστε και κάποια απάντηση για τα πεταμένα εκατομμύρια των hot spot και τα τηλεφωνήματα του κ. Φλαμπουράρη στη Χίο: να μην κάνει ελέγχους το ΙΚΑ γιατί οι εργολάβοι κάνουν πατριωτικό καθήκον. Πατριωτικό καθήκον έναντι 1.300.000 ευρώ” τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

“Το Ποτάμι ξόδεψε στις ευρωεκλογές του ‘14 100.000 ευρώ. Το Ποτάμι ξόδεψε για τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου 395.000 ευρώ και για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ξόδεψε 480.000 ευρώ.

Λογικά ποσά που καλύφθηκαν: από την κρατική χρηματοδότηση, από τις εισφορές τις δικές μου και των βουλευτών μας και από τις εισφορές και τα κουπόνια που αγόρασαν φίλοι μας.

Το Ποτάμι είναι το μόνο κόμμα -και αν κάνω λάθος διορθώστε με- που έχει δημοσιοποιήσει όλες τις εκλογικές του δαπάνες. Πόσα όμως ξόδεψαν τα άλλα κόμματα στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου; Πότε θα μάθουμε;” επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού

“Εμείς για να μην έχουμε ανάγκη από δάνεια και ύποπτες χρηματοδοτήσεις δε διατηρούμε κομματικά γραφεία πουθενά στην Ελλάδα, δε γεμίζουμε τις πόλεις με αφίσες, δεν κάνουμε πολυέξοδες περιοδείες. Τα στελέχη μας μετακινούνται με δικά τους έξοδα.

Πόσο κοστίζει η αφισοκόλληση όλης της Αθήνας; Πόσο να βάλεις σάντουιτς την εικόνα σου σε όλες τις κολώνες της Ελλάδας; Είναι παράνομο βέβαια αλλά οι αρχηγοί εκστασιάζονται

Πού βρίσκονται, λοιπόν, όλα αυτά τα εκατομμύρια κύριοι βουλευτές; Ποιος τα δίνει αυτά τα λεφτά; Πείτε μας εσείς πού τα ξοδέψατε” πρόσθεσε.

“Τα παλιά κόμματα, είχαν πάντα προνομιακές σχέσεις με τις τράπεζες. Κανείς δεν εξέταζε αν ήταν αξιόπιστα για να πάρουν δάνεια. Δε γινόταν καμία έρευνα της πραγματικής εικόνας ενεργητικού-παθητικού. Το μόνο κριτήριο μέχρι το 2014 για να τους χορηγηθεί δάνειο ήταν η μελλοντική κρατική χρηματοδότηση” συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης. “Θέλουμε στοιχεία, κύριοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Γιατί αν ο διαχειριστής μιας επιχείρησης είχε πάρει δάνειο με τους όρους που τα παίρνατε εσείς, τώρα αυτοί οι διαχειριστές θα ήταν στην φυλακή. Και αυτοί και τα τραπεζικά στελέχη που τους τα έδωσαν. Πού πήγαν λοιπόν αυτά τα λεφτά; Πού σπαταλήθηκαν;” είπε.

“Δεν ήταν όμως μόνο τα δάνεια. Ήταν και οι επιχορηγήσεις από τα ταμεία του κράτους που ήταν σκανδαλώδεις. Από το 1997 έως το 2014, 825 εκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό στα κόμματα. Τις δύο τελευταίες χρονιές πριν από τα Μνημόνια, τότε που όλα μύριζαν χρεοκοπία, οι κρατικοί κρουνοί ήταν ορθάνοιχτοι. Το 2008 διατέθηκαν 64 εκατομμύρια στα κόμματα και το 2009, 68 εκατομμύρια ευρώ. Κύριε Πρωθυπουργέ, οι πρωτοβουλίες σας είναι προσχηματικές. Μόνος σας στόχος είναι η δημιουργία εντυπώσεων” υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

“Δώδεκα πρώην και νυν αρχηγοί κρατών φιγουράρουν στα «Panama Papers»,συν 128 πολιτικοί ή άμεσοι συνεργάτες πολιτικών σε όλο τον κόσμο. Και οι Έλληνες, που είναι μέσα, ποιοι είναι; Μερικά μόνο ονόματα έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής. Σύμφωνα όμως με τον παγκόσμιο χάρτη που έχει διαρρεύσει η Ελλάδα έχει στα «Panama Papers» 223 εταιρείες και 64 ιδιώτες.

Ποιοι είναι; Καλούμε την κυβέρνηση να ζητήσει δημόσια πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα που αφορούν Έλληνες. Να δούμε ποιοι εμπλέκονται και να πάψουν οι ψίθυροι και οι φημολογίες. Σας καλούμε να το πράξετε κ. Τσίπρα. Ως εθνική αντιπροσωπεία – όλοι μαζί- να ζητήσουμε πλήρη πρόσβαση” ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

Σχετικά με τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ είπε: “Πόσα είναι σήμερα τα δάνεια σε επιχειρήσεις ΜΜΕ; Μία έρευνα εφημερίδας τον προηγούμενο Οκτώβριο τα ανέβαζε σε 808 εκατομμύρια και μας πληροφορούσε ότι υπάρχει στα χέρια της κυβέρνησης πλήρης και λεπτομερής φάκελος με τις δανειακές υποχρεώσεις ομίλων και επιχειρήσεων ΜΜΕ. Πού είναι αυτός ο φάκελος; Έπρεπε να είναι εδώ σήμερα κ.Τσίπρα. Και όχι σε κάποιο συρτάρι υπουργού σας από όπου θα ανασύρετε επιλεκτικά ό,τι χρειάζεστε για να χτυπάτε αυτούς που αυτή την εποχή είναι απέναντί σας.

Να δούμε όλα τα στοιχεία, λοιπόν. Ποιοι πήραν δάνεια. Με ποιους όρους τα πήραν. Πού βρίσκονται αυτά τα δάνεια; Εξυπηρετούνται; Ποια στελέχη και μέτοχοι ΜΜΕ έχουν πλουτίσει ενώ τα Μέσα τους έχουν χρεοκοπήσει; Πάψτε λοιπόν να βγάζετε μπροστά αρχετυπικούς μπαμπούλες και αποκαλύψτε όλα τα στοιχεία. Όχι μόνο τα στοιχεία για τους μη συνεργάσιμους”.

“Ζητάμε να κοπούν τα κονδύλια δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας των δημοσίων υπηρεσιών. Τι να τις κάνει τις διαφημίσεις η ΕΥΔΑΠ ; Τι να τις κάνουν τις διαφημίσεις τα υπουργεία;

Γιατί εδώ στην Ελλάδα έχουμε ανεπτυγμένο και ένα άλλο φαινόμενο. Είναι τα κομματικά Μέσα. Έχουμε τα κρατικά, έχουμε τις επιχειρήσεις, έχουμε και τα κομματικά Μέσα. Και δε μιλώ για τα επίσημα. Αυτά είναι καλοδεχούμενα.

Μιλώ για τις εφημερίδες και τα site που ζουν από την εύνοια του κόμματος. Μια στρατιά τέτοιων Μέσων υποστηρίζουν σήμερα το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ: Λαζόπουλος – Βαξεβάνης, για να πάρω τις δύο άκρες του λαϊκισμού.

Ποιος τους θρέφει όλους αυτούς; Αποκαλύψαμε ότι εκδότες εφημερίδων και διαχειριστές site έχουν προσληφθεί στο υπουργείο Αμύνης, στο υπουργείο Τύπου.

Κανείς στην κυβέρνηση δεν ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει. Και μετά ζητάτε να ερευνηθούν οι πομπές των άλλων. Πώς να σας πιστέψει ο κόσμος αφού κάνετε τα ίδια;

Φέρτε στοιχεία κι αφήστε τις μπαταριές. Σταματήσετε την επέλαση του νέου κομματισμού και του αυταρχισμού στη Δικαιοσύνη, πάψτε να λαϊκίζετε για τη δήθεν ηθική σας ανωτερότητα. Αυτά διαιωνίζουν την ατιμωρησία και εκτρέφουν το λαϊκισμό”.

“Διαφάνεια και κανόνες στις κομματικές δαπάνες. Διαφάνεια και κανόνες στη χρηματοδότηση των ΜΜΕ. Διαφάνεια και κανόνες στην κρατική διαφήμιση. Αλλά όλα αυτά προϋποθέτουν ότι τα κόμματα και στην περίπτωσή μας ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δε θα συνεχίσουν να συμπεριφέρονται ως κατακτητές στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση, στη δικαιοσύνη, στις ανεξάρτητες αρχές. Το κομματικό κράτος του χθες, το κομματικό κράτος του σήμερα, είναι αυτό που γεννά και θα συνεχίσει να γεννά αμαρτωλά τρίγωνα και αμαρτωλές χρηματοδοτήσεις” κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Καμμένος: Η αξιοπιστία του ελληνικού συστήματος εξαρτάται από την Eξεταστική Eπιτροπή

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει ποιοι είναι οι νταβατζήδες που έλεγξαν τη μεταπολίτευση», δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ από το βήμα της Βουλής, ξεκαθαρίζοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019.

Μιλώντας στη συνεδρίαση για τη σύσταση της εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων, ο Πάνος Καμμένος, αφού εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι η αξιοπιστία του ελληνικού συστήματος εξαρτάται από την Eξεταστική Eπιτροπή για την διερεύνηση της χρηματοδότησης των κομμάτων και των ΜΜΕ.

«Και αν υπάρχουν κόμματα που έχουν μετανοήσει οφείλουν να φέρουν τα στοιχεία στην επιτροπή», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε παράλληλα ότι δεν κάνουμε πίσω ούτε στις υποθέσεις των ΜΜΕ που απειλούν την εκάστοτε εξουσία. «Εκλογές το 2019», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Λεβέντης: Η κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσε

Την εκτίμηση ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσει, κατέθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στο θέμα της υποκλοπής των συνομιλιών που είχαν οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Στο θέμα των δανείων που είχαν πάρει τα κόμματα, ο κ. Λεβέντης επιτέθηκε στον Πάνο Καμμένο, υπενθυμίζοντας στον νυν υπουργό Άμυνας, ότι ήταν και εκείνος μέλος της Ν.Δ. όταν λαμβάνονταν αυτά τα επιπλέον, από την κρατική χρηματοδότηση, κεφάλαια.

«Είδαμε τις ομιλίες των κυρίων Τσίπρα και Μητσοτάκη να κυμαίνονται στο ίδιο πνεύμα. Τα δάνεια ήταν επιπλέον των χρηματοδοτήσεων. Αναλογιστείτε τι κραιπάλη γινόταν. Γι΄’ αυτό μου τηλεφωνούσαν και με ρώταγαν , αν θα βάλουμε αεροπλάνα και πλοία στις εκλογές; Διότι το ΠΑΣΟΞ και η ΝΔ έβαζαν. Πότε τα ανακαλύψαμε όλα αυτά;

Ο κ. Καμμένος, που κατηγόρησε τη ΝΔ, ήταν επί σειρά ετών μέλος της ΝΔ. Πότε τα ελάμβανε η ΝΔ, τώρα; Είδαμε ένα σόου και κάναμε εξεταστική επιτροπή για να εξετάσει τις παλιές αμαρτίες. Να στείλουμε στον εισαγγελέα ποιους; Έχουν αλλάξει όλοι. Ποιος είναι ο σκοπός; Να παίρνουν οι βουλευτές ένα έξτρα ποσό; Η κυβέρνηση αυτή δεν θα μακροημερεύσει. Άρα θα διαλυθεί η Βουλή και θα μας μείνει η επιτροπή».

«Τι άλλο να κάνουμε; Να φτιάξουμε big brother;»
Συνεχίζοντας την αναφορά του στο νόμο περί των κομματικών δανείων, ο κ. Λεβέντης θεώρησε ότι ο υφιστάμενος νόμος καλύπτει τις ανάγκες και αναρωτήθηκε γιατί διεξάγεται αυτή η συζήτηση, όταν ο λαός έχει άλλα μεγάλα προβλήματα. «Ο υφιστάμενος νόμος αναφέρει σαφώς πως και για το τελευταίο ευρώ χρειάζεται ΑΦΜ. Τι άλλο μπορεί να γίνει; Να βάλουμε μία κάμερα, έναν big brother; Τί άλλο μπορείτε να κάνετε για να πατάξετε την ατιμία και την κλεψιά;».

Όσον αφορά τα ΜΜΕ, είπε πως «στα ΜΜΕ, το ένα θέμα είναι μεσολάβηση των κυβερνήσεων για να παίρνουν οι επιχειρήσεις δάνεια. Είναι ποινικό αδίκημα αυτό και προβλέπονται τιμωρίες. Θα αποδειχθεί άλλη μία φορά ότι αυτή η Βουλή θα χαζεύει, όταν τα προβλήματα είναι μεγάλα».
«Να δω πώς ο Τσίπρας θα φέρει το τέταρτο μνημόνιο»
Μιλώντας για το θέμα των υποκλοπών, που προκάλεσαν την εντονότατη δυσαρέσκεια των εκπροσώπων των δανειστών, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι «ο Τσίπρας είπε ότι δεν έχει σημασία ποιος έκανε την υποκλοπή, αλλά τι λέγεται. Υπεκλάπη συνομιλία ενός ξένου αξιωματούχου. Δεν γνωρίζουν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς ότι χωρίς το ΔΝΤ δεν δίνονται δάνεια; Αν δεν το γνωρίζει αυτό ο κ. Τσίπρας, δεν κάνει για πρωθυπουργός.

Τί είπε ο Σόιμπλε; Ότι μία κυβέρνηση που εισάγει στη Βουλή νομοσχέδιο δίχως συμφωνία, αναλαμβάνει και την ευθύνη. Η Ευρώπη έχει αποφασίσει ότι και ΔΝΤ θα μείνει και τα 5,5 δισ. δεν θα δώσει. Περίπου 1,2 δισ. μαθαίνω θα δώσει. Και εκεί θα καταρρεύσει η κυβέρνηση. Ο Τσίπρας είπε θα σκίσει μνημόνια και θα στρέψει το Νότο εναντίον του Βορρά. Και μας λέει τώρα, ότι ή ψηφίζετε, ή εκλογές. Διότι υπάρχει και αυτός ο ψίθυρος. Να δούμε πώς ο Τσίπρας θα φέρει τέταρτο μνημόνιο στη Βουλή».

Αναφερόμενος στις εκλογές, ο κ. Λεβέντης έθεσε ευθέως θέμα απλής αναλογικής, λέγοντας πως αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα της αριστεράς, το οποίο… ξέχασε στο διάστημα που βρίσκεται στη διακυβέρνηση της χώρας. «Ζητώ την απλή αναλογική στις εκλογές. Το ζήταγε η αριστερά. Σε λίγο θα φύγετε και θα καταλάβετε ότι πέρασε από τα χέρια σας χρυσός, και τον πετάξατε. Ο κ. Κουρουμπλής μιλά για τύπο απλής αναλογικής και σταθερές κυβερνήσεις. Η κατάσταση θυμίζει τον απόλυτο παραλογισμό».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα