Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το Άγιο Φως

Φωτεινή Βάκη, από τον ΣΥΡΙΖΑ, και Δημήτρης Καμμένος από τους ΑΝΕΛ συγκρούστηκαν με αφορμή τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα.

Μετά τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα, ο οποίος χαρακτήρισε «παγανιστικό κατάλοιπο» το Άγιο Φως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, ανέφερε τα εξής σε συνέντευξή της στην Ημερησία: «Όσοι λοιδορούν τον Μπαλαούρα διότι απεκάλεσε παγανιστικό το έθιμο του Αγίου Φωτός, ας ανατρέξουν στον Κοραή, ο οποίος στα Ατακτα, το αποκαλεί “ψευδοθαύμα” που πιστεύουν “ολίγοι ίσως τινές δια μωρίαν και άλλοι δι’ αισχροκέρδειαν”».

Στη συνέχεια, όμως, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος απάντησε στην κ. Βάκη, επισημαίνοντας, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα ότι «”ψευδοθαύμα” είναι η εκλογή όσων πιστεύουν ότι η Ελληνική Κοινωνία είναι άθεη, ουδετερόθρησκη και αριστερή. Τα ποσοστά τους αντιστοιχούν σε αυτά των “λοιπών επισήμων Θρησκειών στην Επικράτεια”. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα παραστούν στις Ορθόδοξες λατρευτικές εκδηλώσεις της Εκκλησίας μας την Μεγάλη Εβδομάδα καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους…».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα