Σόρος: Η Ευρώπη υπνοβατεί στη λήθη

Ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να «ξυπνήσει» και να αντιληφθεί «το μέγεθος της απειλής», που αντιμετωπίζει, ενώ υπογραμμίζει πως οι εχθροί είναι τόσο εσωτερικοί όσο και εξωτερικοί.

«Η Ευρώπη υπνοβατεί στη λήθη» σχολιάζει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής σε άρθρο του στο Project Syndicate, προσθέτοντας ότι «οι άνθρωποί της πρέπει να ξυπνήσουν πριν να είναι πολύ αργά». «Εάν δεν το κάνουν, η Ε.Ε. μπορεί να διαλυθεί όπως και η Σοβιετική Ένωση το 1991» υπογραμμίζει, εξηγώντας πως αυτή τη στιγμή βιώνει μία «επαναστατική περίοδο», της οποίας το τελικό αποτέλεσμα είναι «εξαιρετικά αβέβαιο». Παρατηθεί δε ότι η σημερινή ηγεσία της Ευρώπης θυμίζει το Politburo, όταν η Σοβιετική Ένωση κατέρρεε, «συνεχίζοντας να εκδίδει διατάγματα, σαν να εξακολουθούσαν να έχουν νόημα».

Η μεγάλη μάχη θα δοθεί στις εκλογές του Μαΐου του 2019, με τις λεγόμενες αντι-συστημικές δυνάμεις και τα ευρωσκεπτικστικά κόμματα να προβλέπεται να έχουν καλές επιδόσεις. «Δυστυχώς οι αντι- ευρωπαϊκές δυνάμεις θα έχουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην κάλπη. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, συμπεριλαμβανομένου του παρωχημένου κομματικού συστήματος, που επικρατεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, την αδυναμία αλλαγής στις Συνθήκες και και την απουσία νομικών εργαλείων για την πειθαρχία κρατών- μελών, που παραβαίνουν θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημειώνει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα