Σόιμπλε: Το πρόβλημα δεν είναι οι κανόνες αλλά η μη εφαρμογή τους

Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ασκήσει πιέσεις στις εθνικές κυβερνήσεις, προκειμένου να εφαρμόσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Κατά την επίσκεψή του στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, ο κ. Σόιμπλε σημείωσε ότι «εκείνες οι χώρες οι οποίες έλαβαν βοήθεια στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων, και ως εκ τούτου έπρεπε να εφαρμόσουν πραγματικά δυσάρεστες μεταρρυθμίσεις, και εκείνες οι χώρες που τήρησαν τους συμφωνημένους κανόνες, είναι από τις πλέον επιτυχημένες χώρες της Ε.Ε. σήμερα».

«Το πρόβλημα δεν είναι συνεπώς οι κανόνες, αλλά η μη εφαρμογής τους», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Εξάλλου, πηγή της Ευρωζώνης την οποία επικαλείται το ίδιο πρακτορείο, επεσήμανε ότι η κοινή πρόταση των θεσμών για το χρέος, στην οποία αναφερόταν η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, αποτελούσε αρχικά πρόταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), η οποία στην πορεία τροποποιήθηκε.

Η ίδια πηγή τόνισε ότι μία από τις επιλογές για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, είναι η αγορά από τον ESM χρεών της Ελλάδας προς το ΔΝΤ.

«Δεν είναι σαφές αν το ΔΝΤ θα συμφωνήσει με αυτό», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα