Σόιμπλε: «Κακή υπηρεσία» στην Ελλάδα η ελάφρυνση χρέους

schauble“Οποιος λέει ότι ‘θα σας ανακουφίσουμε από τα χρέη σας’ προσφέρει στην Ελλάδα κακή υπηρεσία”, είπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών σύμφωνα με τη γερμανική Neue Presse λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου.

Η χορήγηση μιας ελάφρυνσης χρέους στην Ελλάδα θα αποτελούσε κακή υπηρεσία για τη χώρα, είπε ο γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με την ημερήσια εφημερίδα Neue Presse.

“Οποιος λέει ότι ‘θα σας ανακουφίσουμε από τα χρέη σας’ προσφέρει στην Ελλάδα κακή υπηρεσία (disservice)”, είπε ο Σόιμπλε, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα.

Σημειώνεται ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συζητήσουν μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους στις αρχές Δεκεμβρίου. Οπως επιβεβαίωσε σήμερα και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο τραπέζι της συνεδρίασης θα τεθούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα αλλά και τι μπορεί να γίνει στο τέλος του προγράμματος το 2018.

Επίσης, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε έκκληση από την Αθήνα να βρεθεί βιώσιμη λύση για την Ελλάδα με ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα