Σόιμπλε: Κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία λόγω Τραμπ

Η μετάβαση στην εξουσία των ΗΠΑ από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα σε εκείνη του Ντόναλντ Τραμπ ενέχει κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία, καθώς ο σημαντικότερος παίκτης της – οι ΗΠΑ – ενδέχεται να αλλάξει πολιτική σε διάφορα ζητήματα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να υπάρξει αβεβαιότητα για τις μελλοντικές οικονομικές εξελίξεις», είπε ο κ. Σόιμπλε στο Συμβούλιο Σταθερότητας της Γερμανίας, στο οποίο συμμετέχουν τόσο Γερμανοί ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι όσο και στελέχη κυβερνήσεων των τοπικών γερμανικών κρατιδίων.

Ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα προέδρου των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου 2017, έχει διακηρύξει ήδη ότι θα αναστείλει την εφαρμογή της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και χωρών της Ασίας, ενώ έχει ανάλογη αρνητική θέση και για τη συζητούμενη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε.

Αναφερόμενος στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι ιταλικές τράπεζες, ο Γερμανός υπουργός ανέφερε ότι παρακολουθεί την κατάσταση, ωστόσο έχει εμπιστοσύνη στον ευρωπαϊκό μηχανισμό εποπτείας των τραπεζών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα