Σόιμπλε: Δεν τα έχουν βρει ακόμη Ευρώπη-ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος

Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι και το ΔΝΤ θα συμφωνήσουν για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Μιλώντας μετά την πρώτη συνάντησή του με τον νέο γάλλο ομόλογό του Μπρουνό Λε Μερ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επισήμανε πάντως ότι ΔΝΤ και Ευρώπη δεν έχουν ακόμα βρει τη χρυσή τομή όσον αφορά το ελληνικό ζήτημα. Σημείωσε πως το Ταμείο είναι πιο επιφυλακτικό στις εκτιμήσεις του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι τυχόν αποφάσεις για ελάφρυνση του χρέους πριν τη λήξη του Μνημονίου, το καλοκαίρι του 2018, θα απαιτήσουν την έγκριση της κάτω γερμανικής Βουλής

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι δεν είναι στιγμή να μιλάμε για οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα, ενώ προσπάθησε στείλει καθησυχαστικό μήνυμα στις αγορές, λέγοντας πως «θα πρέπει να εμπιστεύονται» τη χώρα μας.

Ο κ. Σόιμπλε εστίασε την προσοχή στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, λέγοντας πως οι αλλαγές που έχει δεχτεί η Ελλάδα είναι εντυπωσιακές, όμως δεν έχουν ακόμα πετύχει τον απώτερο στόχο, δηλαδή να καταστήσουν ανταγωνιστική την ελληνική οικονομία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα