Site icon The Indicator

Σόιμπλε:Η Ελλάδα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να πάρει την επόμενη δόση

soible1_3

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία στο σημερινό Eurogroup για την Ελλάδα, έστειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η Ελλάδα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να πάρει την επόμενη δόση των 2 δισ. ευρώ. Δεν έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ωστόσο θα ακούσουμε τι έχει να πει η ελληνική πλευρά» δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ενώ έσπευσε να υπενθυμίσει ότι προϋπόθεση για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών είναι το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.
«Βρισκόμαστε στη φάση όπου η τρέχουσα δόση ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν μπορεί να εκταμιευτεί, διότι δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα όλα τα ορόσημα», δήλωνε νωρίτερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, αναφερόμενη στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Η κ. Φον Τισενχάουζεν αρνήθηκε, ωστόσο, να απαντήσει σε ερώτηση σχετική με την έκβαση της συνεδρίασης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «το Eurogroup γίνεται στις Βρυξέλλες και όχι εδώ».

 

Exit mobile version