Site icon The Indicator

Σωτηρόπουλος για δημοψήφισμα στην Καταλονία: Η κυβέρνηση δεν έδωσε ευκαιρία για διάλογο

Κλίμα πολύ μεγάλης πόλωσης που θα αποτυπωθεί και στις κάλπες, εφόσον τελικά διεξαχθεί το δημοψήφισμα για την ανεξατητοποίηση της Καταλανίας, περιέγραψε μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ο σύμβουλος της ελληνικής πρεσβείας στη Μαδρίτη Παναγιώτης Σωτηρόπουλος.

«Έχει υπάρξει πολύ μεγάλη ένταση αυτήν την εβδομάδα, και απ’ τις δύο πλευρές. Και την Τετάρτη ειδικά με τις συλλήψεις» ανέφερε σχετικά με το κλίμα που επικρατεί στην Καταλονία, μερικές μέρες πριν την 1η Οκτωβρίου, ημερομηνία για την οποία έχει προκηρυχθεί το δημοψήφισμα. Όπως είπε αυτή η μεγάλη πόλωση οφείλεται στο ότι «ουσιαστικά η κεντρική κυβέρνηση δεν είχε δώσει καμιά ευκαιρία για διάλογο μέχρι τώρα». «Μόλις προχθές, απ’ την Πέμπτη, επανήλθαν κάποια σημάδια διαλόγου, πρόσθεσε αναφερόμενος σε δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος.

Ερωτηθείς για το αν εκτιμά ότι θα πραγματοποιηθεί τελικά το δημοψήφισμα τόνισε ότι: «Δεν ξέρει κανένας. Όλοι συζητάνε ότι κάτι θα γίνει» και πως «πριν την 1η Οκτωβρίου δεν πρόκειται να υποχωρήσει κανένας απ’ τη θέση του». Εξάλλου, συνέχισε, «η κυβέρνηση Ραχόι φαίνεται πολύ καθαρά ότι προσπαθεί με όλους τους νομικούς τρόπους να επιβάλλει το κράτος δικαίου», ενώ «αυτό που λένε αρκετοί είναι ότι η μονολιθική στάση της κεντρικής κυβέρνησης έχει εξαγριώσει όσους τάσσονται υπέρ της ανεξαρτητοποιήσης».

Exit mobile version