Σωκρ. Φάμελλος: Εργασία και προκοπή θα ενώσουν την Ελλάδα το 2017

Οι εργαζόμενοι έχουν μπει στο μάτι του Κ. Μητσοτάκη, ήταν πάντα στο μάτι της Δεξιάς, αλλά η κυβέρνηση ολοκλήρωσε την υλοποίηση των μέτρων που συμφώνησε με τους δανειστές και πλέον ανοίγεται μπροστά μας δρόμος αισιοδοξίας, με την εργασία και την προκοπή να είναι οι λέξεις που θα ενώσουν την Ελλάδα, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκρ. Φάμελλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γ. Τραπεζιώτη.

 

Σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι καλό θα είναι να αφήσουμε τους πολίτες να τοποθετηθούν όταν θα έρθει η ώρα. «Εμείς τους έχουμε εμπιστοσύνη», είπε χαρακτηριστικά. Παραδέχθηκε πάντως ότι πρέπει να βρουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για την κούραση της κοινωνίας, που δεν αντέχει άλλα άσχημα νέα.

«Οι εργαζόμενοι έχουν μπει στο μάτι του Κ.Μητσοτάκη όπως ήταν τόσα χρόνια στο μάτι της Δεξιάς, εξυπηρετεί συγκεκριμένα μεγάλα συμφέροντα και το ξέρει αυτό η κοινωνία πολύ καλά», είπε εξάλλου αναφερόμενος στις θέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημείωσε επίσης ότι για το 2017 δεν περιλαμβάνονται στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης άλλα «βαρίδια», μέτρα λιτότητας, καθώς όσα συμφωνήθηκαν με τους θεσμούς το Καλοκαίρι του 2015 υλοποιήθηκαν και ψηφίστηκαν ως τον Μάιο του 2016.

Αντίθετα, υπάρχει αισιοδοξία ότι ανοίγει πλέον ένας δρόμος αισιοδοξίας, ένα θετικός οδικός χάρτης, με τον οποίο ό,τι γίνεται από δω και μπρος θα καταγράφεται θετικά στην κοινωνία.

Στην πρόσφατη επιστολή Τσακαλώτου, είπε ο κ.Φάμελλος, υπογραμμίζεται ρητά ότι στο εξής το πλεόνασμα από την ανάπτυξη θα κατευθύνεται στην ενίσχυση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και την φορολογική ελάφρυνση, δύο θέματα που αποτελούααν προπύργια των δανειστών και με τις πολιτικές της κυβέρνησης αλλάζουν.

Παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς σε επίπεδο κυβερνήσεων στην Ευρώπη, όπου πλειοψηφούν τα συντηρητικά κόμματα, η πρόταση της Ελλάδας αντιστοιχεί με τα συμφέροντα των Ευρωπαίων και των Ελλήνων πολιτών, τόνισε.

Για την επόμενη χρονιά, εξάλλου, εκτίμησε ότι η εργασία και η προκοπή θα είναι οι λέξεις που θα ενώσουν την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα