Σωκρ. Φάμελλος: Αυτοκτόνησαν τα εξαπτέρυγα του Μητσοτάκη δεμένα στο άρμα του φιλελευθερισμού

sokratis_famellosΠώς να χαρακτηρίσεις κόμματα της κεντροαριστεράς που δεν ψηφίζουν την απλή αναλογική, το όνειρο όλου του δημοκρατικού κόσμου; αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκρ. Φάμελλος μιλώντας Στο Κόκκινο και την Δύσκολη Ζωή στο Πολιτικό Ρεπορτάζ με τον Ν.Σβέρκο.

Η απλή αναλογική είναι νόμος του κράτους και μάλιστα με 180 ψήφους, είπε ο κ. Φάμελλος. Όλη η κοινοβουλευτική ομάδα και ο πρωθυπουργός απέδειξαν πόσο ισχυρή και αξιακή σημασία έχει για την Αριστερά η ψήφισή της.

Η δημοκρατική αυτή τομή στην Ιστορία της Ελλάδας αντιστοιχεί σε πολλές δεκαετίες αγώνων του δημοκρατικού κόσμου, ένα όνειρο που φωνάζαμε στις διαδηλώσεις, το γράφαμε στα κείμενα όλων των κινημάτων, όχι μόνο της Αριστεράς. Καταφέραμε να συσπειρώσουμε έναν μεγάλο αριθμό βουλευτών … που αντιστοιχεί στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ η αντίθετη άποψη έναν ελάχιστο αριθμό 85 βουλευτών, σημείωσε.

Σχολιάζοντας την «εξαγγελία» Μητσοτάκη ότι θα καταργήσει την απλή αναλογική ως μελλοντική κυβέρνηση, ο κ. Φάμελλος σημείωσε πως είναι προφανές ότι η συντήρηση στη χώρα προσπαθεί πολύ επιθετικά να αναιρέσει τις μεγάλες αλλαγές … άγχος τους κατέχει επειδή αλλάζει επιτέλους η πατρίδα μας και βγαίνει από τον δικομματισμό, που είχε «στενέψει» πάρα πολύ το μέλλον της χώρας και τα περιθώρια οποιασδήποτε ευνοϊκής ρύθμισης για την κοινωνία.

Υπάρχει ένα ερώτημα: Πώς οι 85 θα γίνουν 200; που ο κ.Μητσοτάκης δεν το απάντησε και κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει … δεν απάντησαν εάν θα συνεργαστούν με την Χρυσή Αυγή για να ακυρώσουν αυτό το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής.

Ολα αυτά ωστόσο είναι όνειρα θερινής νυκτός, καθώς «δυστυχώς» ο ΣΥΡΙΖΑ θα επωφεληθεί από το μπόνους στις επόμενες εκλογές του 2019. Η χώρα μας έχει αλλάξει δρομολόγιο και πλέον η πορεία στην Ευρώπη και οι μεγάλες αλλαγές στο εσωτερικό, θα ενισχύσουν την κοινωνική εμπιστοσύνη και το μέτωπο των αλλαγών και στο κοινωνικό πεδίο, εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πώς να χαρακτηρίσεις κόμματα της κεντροαριστεράς που δεν ψηφίζουν την απλή αναλογική, το όνειρο όλου του δημοκρατικού κόσμου; αναρωτήθηκε ο κ.Φάμελλος, σημειώνοντας ότι η στάση αυτή δείχνει ότι είναι «εξαπτέρυγα» του κ.Μητσοτάκη, που έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με τις προγραμματικές τους δεσμεύσεις και τον λόγο για τον οποίο συστήθηκαν … ουσιαστικά αυτοκτόνησαν, όπως εκτίμησε.

Η άποψή μας δεν αφορά μόνο την πίστη στην ίση δύναμη της κάθε ψήφου, αλλά και στο ότι δεν πρέπει να εισάγονται διλήμματα στους ψηφοφόρους την ώρα των εκλογών, ώστε να μην επιλέγουν με βάση την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης και την λογική της «χαμένης ψήφου», που είχε εγκαταστήσει ο δικομματισμός.

ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι είχαν την ευκαιρία να τιμήσουν τις παραδόσεις του δημοκρατικού κόσμου και να προστατευτούν εκλογικά, όπως είπε, αλλά κατά κάποιο τρόπο αποφάσισαν να αυτοχειριασθούν, επειδή παραμένουν δεμένοι σε ένα φιλελεύθερο άρμα.

Σε όλη την Ευρώπη, μόνο η Γεννηματά και ο Βενιζέλος…

Προκαλεί έκανε εντύπωση το ότι οι κ.κ.Γεννηματά και Βενιζέλος, σε αντίθεση με την Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη, βάζουν πάντα το θέμα συνεργασίας με τη νεοφιλελεύθερη παράταξη της ΝΔ, αυτό είναι απίστευτο, δεν έχει ξανασυμβεί.

Όλη η Ευρώπη βλέπει την αλλαγή που πρέπει να γίνει. Συστήνεται μία καινούργια ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, ένας καινούργιος χώρος όπου βρίσκονται οι Πράσινοι, οι Σοσιαλιστές, με πρωτοβουλία της Αριστεράς, για να συζητήσουμε την προοδευτική αλλαγή και την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς, αλλά το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να θέλει συνομιλητή την ΝΔ. Η ιστορική ευκαιρία δόθηκε, από την Αριστερά προς το κέντρο, δεν ξέρω αν μπορούν πια αυτά τα κόμματα να λέγονται κεντροαριστερά, είπε ο κ. Φάμελλος.

Τα ερωτήματα αυτά θα τεθούν στην κοινωνία και οι πολίτες θα αποφασίσουν, εμείς δεν θα αντιπαρατεθούμε, ούτε θα δημιουργήσουμε διαχωρισμούς, υπογράμμισε.

Ακούστε στο ηχητικό απόσπασμα τι είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα συστημικά ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα