Σχεδόν 200 εκατ. ευρώ σε έργα στην περιοχή της Αθήνας – Τι αλλάζει στο Γαλάτσι

Με νέα πεζοδρόμια κατάλληλα για ΑΜΕΑ, φωτισμένα σωστά και με αυξημένο πράσινο αναπλάθεται η περιοχή του Λόφου Κόκκου, δίπλα στο άλσος Βεΐκου, καθώς συνεχίζονται τα έργα σε όλη την περιοχή της Αθήνας, που προσεγγίζουν τα 200 εκατ. ευρώ, είπε η αντιπεριφερειάρχης Αττικής Ερμίνα Κυπριανίδου μιλώντας Στο Κόκκινο και το Γιώργο Τραπεζιώτη.

 

Mόνο στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων έχουμε εντάξει στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ή υλοποιούμε ήδη έργα ύψους 109 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 85 εκατ. ευρώ έργων γίνονται από την ΟΧΕ του Δήμου Αθηναίων, είπε η κ. Κυπριανίδου.

Στο Γαλάτσι, «προχωρούμε στην ανάπλαση της λεωφόρου Βεϊκου, εκατέρωθεν του λόφου Κόκκου, ως τις αθλητικές εγκαταστάσεις του άλσους».

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.050.000 ευρώ και εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό αναβάθμισης των υποδομών και συνθηκών ζωής των κατοίκων, ενώ «έρχεται συμπληρωματικά σε μία μεγάλη παρέμβαση, με σκοπό την αποκατάσταση φθορών και ελλείψεων στους κοινόχρηστους χώρους, αλλά και την περιβαλλοντική αναβάθμιση, με ενίσχυση της φύτευσης, την τοποθέτηση βιοκλιματικών υλικών».

Είναι ένα ολόκληρο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει διαπλάτυνση των χώρων διάβασης πεζών, δημιουργία λάκκων φύτευσης νέων δέντρων στα πεζοδρόμια, νέα πεζοδρόμια με νέο φωτισμό, λωρίδες για τα άτομα με περιορισμένη όραση και ράμπες στις συμβολές των οδών, όπως είπε η ίδια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα