Μετωπική σύγκρουση αναμένεται στη Βουλή στην προ ημερησίας συζήτηση για τη διαπλοκή

f0a8e2e7cb7437e13338d91c6afcde33Σφοδρή σύγκρουση αναμένεται στη Βουλή στην προ ημερησίας συζήτηση για τη διαπλοκή και τη διαφθορά,με τους πολιτικούς αρχηγούς να θα διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο πλαίσιο της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση,η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 19.00.

Η διαδικασία προέκυψε μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν πως είναι ώρα να ακουστούν ονόματα και διευθύνσεις.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εμφανισθεί ιδιαίτερα επικριτικός για τα έως τώρα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

Η επιστολή Τσίπρα: «Χρέος μας να ανοίξουμε τη συζήτηση για διαφθορά, φοροδιαφυγή και “λίστες”»

Στην επιστολή του προς το Ν. Βούτση, με την οποία ζητούσε τη συζήτηση ο Αλ. Τσίπρας, αναφέρει ότι τον τελευταίο καιρό «η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις», την ώρα που «για πρώτη φορά» όπως λέει «μετά από χρόνια η Δικαιοσύνη αναπνέει ελεύθερα και προχωρά στην εις βάθος διερεύνηση υποθέσεων που είχαν μέχρι πρότινος εγκαταλειφθεί ‘στην τρωκτική κριτική των ποντικών’».

Η επιστολή του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης.

» Οι αιτιάσεις αυτές προωθούνται από συγκεκριμένα κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται την απρόσκοπτη και ανεξάρτητη δικαιοδοτική λειτουργία.

» Το πραγματικό δυστύχημα όμως είναι ότι οι αιτιάσεις αυτές αναπαράγονται από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και από άλλα κόμματα του κοινοβουλίου.

» Κεντρικός όμως και δεδηλωμένος στόχος της Κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στη Δικαιοσύνη, εμπιστοσύνη, που τα τελευταία ειδικά χρόνια, έχει διαρραγεί εξαιτίας, μεταξύ άλλων, και εξωθεσμικών και αντισυνταγματικών παρεμβάσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

» Η δέσμευση εξάλλου της Κυβέρνησης στο στόχο αυτό αποδεικνύεται από το ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Δικαιοσύνη αναπνέει ελεύθερα και προχωρά στην εις βάθος διερεύνηση υποθέσεων που είχαν μέχρι πρότινος εγκαταλειφθεί «στην τρωκτική κριτική των ποντικών». Ενδεικτικά αναφέρω την πρόοδο στην διερεύνηση των υποθέσεων της λίστας Μπόργιανς και Λαγκάρντ, των άνευ εγγυήσεων τραπεζικών δανείων αλλά και άλλων οικονομικών εγκλημάτων εις βάρος του ελληνικού δημοσίου που ενδεχόμενα αγγίζουν ακόμα και το παλιό πολιτικό σύστημα της χώρας.

» Με δεδομένα τα παραπάνω είναι χρέος μας να ανοίξουμε με ουσιαστικό τρόπο τον σχετικό δημόσιο διάλογο εντός του κοινοβουλίου και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο χωρίς υπεκφυγές και τεχνάσματα όπως επιχειρείται τις τελευταίες ημέρες από την αντιπολίτευση.

» Για τον λόγο αυτό σας ζητώ να ορίσετε ημερομηνία για την διενέργεια προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής».

Οι οκτώ φάκελοι του Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός θα προσέλθει στη συζήτηση κομίζοντας, σύμφωνα με την «Αυγή», τουλάχιστον οκτώ φακέλους με υποθέσεις – φωτιά που αφορούν τα θαλασσοδάνεια των μιντιακών ομίλων, τους καταθέτες στις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς, το «θάψιμο» μεγάλων οικονομικών και επιχειρηματικών υποθέσεων μέσα από ελεγχόμενες δικαστικές διαδικασίες, καθώς επίσης και φωτογραφικές ρυθμίσεις ποινικής ασυλίας και προστασίας «ημετέρων».

Η υπόθεση Βγενόπουλου θα βρεθεί ψηλά στην ατζέντα της αντιπαράθεσης μετά και την εμπλοκή – δια της επιστολής Σηφουνάκη – του Ευάγγελου Βενιζέλου στο δίκτυο «σχέσεων» του επιχειρηματία, με την κυβέρνηση να συνδέει τον εν λόγω φάκελο και με τις δραστηριότητες και τα συμφέροντα του επικεφαλής του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δε, ο πρωθυπουργός θα βάλει ευθέως στο στόχαστρο στο θέμα Βγενόπουλο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, πετώντας ουσιαστικά το γάντι στο ΠΑΣΟΚ και καλώντας την Φώφη Γεννηματά να πάρει θέση.

Ποιο θα είναι το βασικό όπλο της ΝΔ

Σύμφωνα με πληροφορίες ,βασικό όπλο στην αντεπίθεση της ΝΔ θα είναι και η αντίστροφη όψη της υπόθεσης Βγενόπουλου, με την αντιπολίτευση να στοχοποιεί τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο χρεώνοντάς του παρέμβαση στη Δικαιοσύνη σε βάρος του επιχειρηματία.

Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση γραπτής καταγγελίας από την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη για παρεμβάσεις στο έργο της – μια καταγγελία που ανέδειξε και έκανε «σημαία» το ΒΗΜΑ.

Ο Κ.Μητσοτάκης και οι συνεργάτες σε πρόσφατη ανακοίνωση πως «ο κ. Τσίπρας έρχεται σ’ αυτή τη συζήτηση ως απολογούμενος και όχι ως κατήγορος»

AdTech AdΉδη από χτες ο πρόεδρος της ΝΔ φρόντισε να στείλει τα σχετικά μηνύματα προς το μέγαρο Μαξίμου καθώς κεντρικά η ΝΔ απάντησε στο Μαξίμου και τις επιθέσεις του τις τελευταίες μέρες στον Γιώργο Κουμουτσάκο με αφορμή τα δημοσιεύματα για ιδιωτικές του συνομιλίες με δημοσιογράφο που εμπλέκεται σε υπόθεση πολιτικού εκβιασμού. Η ΝΔ πέρασε στην αντεπίθεση, καταγγέλλοντας δια της επίκαιρης ερώτησης στον πρωθυπουργό από τον Μάκη Βορίδη «παράνομες, παρακρατικές, βαθιά αντιδημοκρατικές και ανήθικες πρακτικές της κυβέρνησης».

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει αναφορά και επίθεση στον πρωθυπουργό εφ’ όλης της ύλης με τα θέματα της αξιολόγησης, του προσφυγικού, αλλά και τα εθνικά να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Μάλιστα ύστερα και από τη δήλωση του Μάκη Μπαλαούρα ο Γιάννης Κεφαλογιάννης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό καλώντας τον να πάρει θέση αποδοκιμάζοντας δημόσια τις δηλώσεις του εν λόγω βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα