Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την Ευρώπη – Στους οκτώ οι νεκροί

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ολλανδία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, ανέτρεψαν κοντέινερ και οδήγησαν σε ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων. Το αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ ανέστειλε για λίγο όλη την αεροπορική κυκλοφορία καθώς οι ριπές των ανέμων έφθαναν ακόμη και τα 140 χλμ. την ώρα κατά μήκος των ακτών.

Στο Ρότερνταμ, κοντέινερ ανατράπηκαν και ολόκληρες στέγες ξεριζώθηκαν από σπίτια, σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα. Το Σίπχολ ανακοίνωσε αργότερα ότι ορισμένες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν καθώς η καταιγίδα μετακινήθηκε προς το εσωτερικό, αλλά θα υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις.

Στους τέσσερις ανέρχονται οι νεκροί από την καταιγίδα «Φρειδερίκη» που πλήττει από το πρωί της Πέμπτης με ιδιαίτερη σφοδρότητα την δυτική, κεντρική και νότια Γερμανία, με ανέμους των οποίων η ωριαία ταχύτητα ξεπέρασε τα 200 χλμ.

Μετά τον 59χρονο που καταπλακώθηκε από δέντρο στον κήπο του σπιτιού του στο Έμεριχ της βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, ένας 28χρονος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του σε επιχείρηση απεγκλωβισμού στην Θουριγγία, ενώ ένας οδηγός φορτηγού σκοτώθηκε όταν ο άνεμος παρέσυρε στο αντίθετο ρεύμα το όχημά του που κινείτο σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο Λίπσταντ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Στους νεκρούς προστέθηκε ακόμη ένας οδηγός, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο που προκλήθηκε από τον ισχυρό άνεμο στον αυτοκινητόδρομο Βερολίνου – Δρέσδης, στα σύνορα Βρανδεμβούργου – Σαξονίας.

Προβλήματα σε Βέλγιο και Γαλλία

Στο Βέλγιο, μία οδηγός σκοτώθηκε από πτώση δέντρου στο αυτοκίνητό της. Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, το θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 10:30 τοπική ώρα σε δρόμο που διασχίζει ένα δάσος στην κοινότητα Γκρεζ-Ντουασό, περίπου 35 χλμ. νότια των Βρυξελλών. Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε εκατοντάδες φορές στη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να επέμβει για πτώσεις δέντρων, κεραμίδια που ξεκόλλησαν από στέγες ή ηλεκτρικά καλώδια που έπεσαν στο έδαφος, καθώς η ταχύτητα των ανέμων άρχισε να ξεπερνά τα 100 χλμ. την ώρα.

Στη Γαλλία, η κυκλοφορία των τρένων υψηλής ταχύτητας Thalys που συνδέουν το Παρίσι με τη Γερμανία διακόπηκε έως τις 14:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας) τουλάχιστον μετά τις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε η εταιρία, προειδοποιώντας πως η κατάσταση μπορεί να παραμείνει προβληματική καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα