Σφοδρή επίθεση της ΕΣΗΕΑ στην 24MEDIA για την απεργία στο Ραδιόφωνο 24/7

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με έκπληξη ενημερώθηκε για την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ομίλου «24MEDIA» και οφείλει να τονίσει ότι: Η προκηρυχθείσα από την ΕΣΗΕΑ 24ωρη απεργία στο «ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 24/7» δεν κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη ούτε παράνομη, ούτε καταχρηστική ως προς τα αιτήματά της αλλά μόνο παράνομη για τυπικούς λόγους» αναφέρει η ΕΣΗΕΑ σε σχετική της ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Ο ισχυρισμός περί δήθεν «εξυπηρέτησης ιδιοτελών σκοπών και ανταγωνιστικών συμφερόντων» είναι πρωτοφανής και προφανώς δεν μας αφορά.

Τονίζουμε για μία ακόμη φορά ότι οι συνάδελφοί μας δημοσιογράφοι του Ρ/Σ «ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 24/7» απήργησαν μαζικά διαμαρτυρόμενοι για τις άδικες και ακατανόητες απολύσεις τριών συναδέλφων μας μέσα σε δύο ημέρες.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν προκηρύξουμε την απεργία καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια συμβιβαστικής επίλυσης του θέματος, με αυτονόητη προτεραιότητα την προάσπιση των θέσεων εργασίας των συναδέλφων.

Σημειώνουμε ότι δεν είναι δυνατόν τα σωματεία να παραμένουν απαθή όταν χάνονται θέσεις εργασίας. Αντίθετα, οφείλουν να αγωνίζονται με κάθε νόμιμο τρόπο για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων».

Αιτία για την οργισμένη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ήταν δημοσίευμα με αναφορές από πηγές της εταιρείας 24MEDIA, το οποίο έδινε μία άλλη διάσταση στην 24ωρη απεργία που έγινε στο Ραδιόφωνο 24/7.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «στη συνέλευση εργαζομένων του Ραδιοφώνου 24/7 που είχε στόχο την προκήρυξη 24ωρης απεργίας, δεν κλήθηκαν παραπάνω από τους μισούς εργαζομένους και τουλάχιστον 9 μέλη της ΕΣΗΕΑ, τα οποία αποτελούν το βασικό κορμό του προγράμματος και της δημοσιογραφικής λειτουργίας του Ραδιοφώνου 24/7».

Σημειώνεται επίσης πως «η προσπάθεια ενδυνάμωσης του ενημερωτικού της ραδιοφώνου υπονομεύεται από ανθρώπους σίγουρα εκτός της 24MEDIA, για ιδιοτελείς σκοπούς και ανταγωνιστικά συμφέροντα, λόγω της δυναμικής του Ομίλου που αυξάνεται διαρκώς».

Και ακόμη υπογραμμίζεται πως «η 24MEDIA με 15 χρόνια πορείας στα ελληνικά media και ξεκάθαρα πρωταγωνιστικό ρόλο ως ο μεγαλύτερος ψηφιακός όμιλος, συνεχίζει να είναι σταθερά συνεπής στις υποχρεώσεις της προς τους εκατοντάδες εργαζομένους της και τους ασφαλιστικούς φορείς, κάτι που είναι πλέον είδος προς εξαφάνιση στα ελληνικά ΜΜΕ».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα