Σφοδρή επίθεση ΠΟΣΠΕΡΤ κατά Μητσοτάκη

Για νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα κάνει λόγο η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφερόμενη στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «ακροδεξιό» και με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου μετά τη συνάντησή του με την Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ πριν από δύο ημέρες.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση της Τρίτης, ο κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευθεί ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια, αξιολόγηση και αξιοκρατία στην αξιοποίηση των εργαζομένων. Επίσης, είχε υπογραμμίσει ότι πρόθεση της επόμενης κυβέρνησης είναι η ΕΡΤ να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και ότι βάσει των αποτελεσμάτων που θα έχει ύστερα από τους πρώτους μήνες της νέας πορείας της, θα επαναξιολογηθεί και το μηνιαίο τέλος που καταβάλλουν σήμερα οι πολίτες το οποίο χαρακτήρισε υπερβολικό για όσα παρέχει σήμερα η ΕΡΤ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να εκχωρήσει λειτουργίες της ΕΡΤ σε ιδιώτες, ανέφεραν λίγο αργότερα κύκλοι του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ.

Σήμερα, Πέμπτη, η ΠΟΣΠΕΡΤ προχώρησε περαιτέρω, τονίζοντας μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση ότι «για άλλη μια φορά ο αρχηγεύων της ακροδεξιάς ΝΔ με την τελευταία του ανακοίνωση για την ΕΡΤ, έφερε ξανά στο νου μας τι σημαίνει νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα».

Η ΠΟΣΠΕΡΤ υπενθύμισε τις απολύσεις 150.000 «αξιολογηθέντων» υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, «χωρίς να υπολογίζονται και οι 2.900 παράνομα απολυμένοι της ΕΡΤ οι οποίοι δεν πέρασαν κανενός είδους αξιολόγηση πλην εκείνης του Σαμαρά («ήταν όλοι τους αριστεροί»)».

«Αυτή η επανάληψη των πάγιων αντιερτικών του θέσεων , έγινε με αφορμή την επίσκεψη των εκπροσώπων μιας ολιγάριθμης διασπαστικής ομάδας εργαζομένων στην ΕΡΤ και γνωστών από το παρελθόν για τα έργα, τις πράξεις και την προθυμία τους να στηρίξουν τους πραξικοπηματίες του μαύρου στη δημιουργία των μορφωμάτων της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ, που τις χαρακτήριζε ως “ακηδεμόνευτες” και …πλουραλιστικές!!! Μια ανακοίνωση που για την περίσταση ήταν ελαφρώς πασπαλισμένη με τη γνωστή τοξική “ζάχαρη” του ψεύτικου και παραπλανητικού Μητσοτακικού λόγου», ανέφερε επίσης η ΠΟΣΠΕΡΤ, συνεχίζοντας τα πυρά κατά Μητσοτάκη:

Αν και επιμένει στην πάγια θέση του να μειώσει το ανταποδοτικό τέλος (στο μισό δήλωνε πρόσφατα) ο Κ.Μητσοτάκης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ν.Δ «…επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι, όπως και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, έτσι και στην ΕΡΤ, δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια, αξιολόγηση και αξιοκρατία στην αξιοποίηση των εργαζομένων..»

Όπως είπαμε είναι γνωστό σε όλους τι εννοούσε στο πρόσφατο παρελθόν ο Μητσοτάκης σαν «αξιολόγηση», όμως υπάρχει και η συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης μόλις πριν 90 ημέρες, στην οποία ξεκάθαρα δήλωνε ότι πρέπει να ξεχάσουμε την ΕΡΤ που ξέρουμε και πως «…Το τέλος υπέρ της ΕΡΤ θα μειωθεί στο μισό και θα προσαρμοστεί σε αυτόν τον προϋπολογισμό. Αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό, θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό…»

Και η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ καταλήγει ως εξής:

Η ΠΟΣΠΕΡΤ σαν κύριος εκφραστής της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και πυλώνας του αγώνα ενάντια στο μαύρο, έχει απαντήσει πολλές φορές στον ακροδεξιό κ. Μητσοτάκη αποδομώντας τεκμηριωμένα τα κίβδηλα επιχειρήματά του και μάλιστα σε ότι αφορά το ανταποδοτικό τέλος το ύψος και τη χρήση του του έχει απευθύνει δημόσια ερωτήσεις στις οποίες φυσικά δεν απαντά.

Ας καταλάβουν ο κ. Μητσοτάκης, η ακροδεξιά του συνοδεία και οι προστρέχοντες σε αυτόν δωσίλογοι των θεμελιωδών αρχών του συνδικαλισμού, που κάθε φορά κάνουν τα πάντα για να «πιάσουν στασίδι», ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν είναι πρόβατα για κούρεμα και σφαγή, αλλά δημοκράτες πολίτες που όπως απέδειξαν και στο παρελθόν ξέρουν να υπερασπίζονται τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση,τη δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα