Σφοδρές συγκρούσεις στο Παρίσι κατά του Μακρόν(Βίντεο – Φώτο)

Χιλιάδες διαδηλωτές,κατά της πολιτικής του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατέκλυσαν εκ νέου σήμερα τους δρόμους της χώρας, για τέταρτη φορά σε διάστημα δύο μηνών, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προεδρικά διατάγματα, που τέθηκαν σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο και με την ελπίδα οι φωνές τους να εισακουστούν από μια κυβέρνηση που εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε επιπλέον μεταρρυθμίσεις.

 Κατά τη διάρκεια της πορείας, ξέσπασαν συγκρούσεις  στο Παρίσι όταν διαδηλωτές έσπασαν τζαμαρίες τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών.

Η νέα αυτή κινητοποίηση, έπειτα από εκείνες του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου, «δεν είναι μια μάχη τιμής», διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου CGT. «Αυτό θα συνεχιστεί» υποσχέθηκε ο Φιλίπ Μαρτινέζ, που έδωσε το παρών στη διαδήλωση στο Παρίσι συνοδεία του ηγετικού στελέχους της συνδικαλιστικής ένωσης FO, Πασκάλ Παβαζό.

 

Πορείες έλαβαν χώρα μεταξύ άλλων στη Λιόν, τη Νάντ, το Μπορντό, το Στρασβούργο, τη Γρενόμπλ, την Ορλεάνη, το Κλερμόν Φεράν.

Στη Μασσαλία, ο Ζαν Λικ Μελανσόν κατήγγειλε «τον διχασμό της πολιτικής και του συνδικαλισμού» την ώρα που «χιλιάδες, εκατομμύρια πολιτικοί αξιωματούχοι (…) είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα