Σφοδρές αντιδράσεις για την άδεια του Κουφοντίνα που σήμερα περνάει τις πύλες του Κορυδαλλού

Τις πύλες των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού αναμένεται να περάσει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- σήμερα, Πέμπτη, το ηγετικό στέλεχος της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφουντίνας, για πρώτη φορά από τη στιγμή της φυλάκισής του πριν 15 χρόνια.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε ζητήσει διήμερη άδεια από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού όπου εκτίει ποινή έντεκα φορές σε ισόβια κάθειρξη για τις δολοφονίες της 17Ν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο έγκλειστο μέλος της 17Ν ζήτησε να βγει για μερικές ημέρες με άδεια: Τόσο ο Δημήτρης Κουφοντίνας όσο και ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είχαν ξεκινήσει να καταθέτουν σχετικά αιτήματα, δίχως όμως μέχρι σήμερα να υπάρξει συμβούλιο που θα ενέκρινε μία -έστω ολιγοήμερη- άδεια.

Αιτήσεις για άδειες δικαιούται να υποβάλει κάθε κρατούμενο ισόβιας κάθειρξης που έχει εκτίσει τουλάχιστον οκτώ χρόνια. Η ρύθμιση αυτή ίσχυε και για την περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα και του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, αν και πάλι τα αιτήματα συνέχιζαν να απορρίπτονται από την αρμόδια επιτροπή.

Μητσοτάκης: Αδιανόητη η άδεια

Ο πρώτος που αντέδρασε στην απόφαση αυτή ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με tweet του δήλωσε πως: Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη. Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι’ αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών.

Μπακογιάννη: Έχω μείνει άναυδη με την απόφαση αυτή

Την οργή της εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη για το θέμα της άδειας στον Κουφοντίνα, λέγοντας στον σταθμό Action 24: «Αδιανόητο ο Κουφοντίνας να κυκλοφορεί ελεύθερος δύο ημέρες στην Αθήνα».

Πώς είναι δυνατόν να δίνουν άδεια στο πρώτο πιστόλι της 17 Νοέμβρη; Ο κ. Κουφοντίνας θα γυρίζει αύριο στην Αθήνα ελεύθερος;
Λίγη ώρα αργότερα, η βουλευτής της ΝΔ τόνισε: «Τον θεωρώ επικίνδυνο τον κ. Κουφοντίνα. Ποιος θα μας δώσει εγγυήσεις όταν θα κυκλοφορεί δύο ημέρες ελεύθερος;».

Περιμένω τους λαλίστατους της κυβέρνησης να πάρουν θέση για την άδεια Κουφοντίνα. Εχω μείνει άναυδη με την απόφαση αυτή, σε αυτή τη χρονική στιγμή.

Γεωργιάδης: Ασχολίαστο

Με μια και μόνο λέξη αντέδρασε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Ασχολίαστο» έγραψε στο Twitter για να επανέλθει λίγο αργότερα κάνοντας λόγο, μεταξύ των άλλων, για πρόκληση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα