Συσκέψεις για τον αγωγό ΤΑΡ στο υπουργείο Περιβάλλοντος

Δύο συσκέψεις για την αντιμετώπισή των ζητημάτων που έχουν ανακύψει σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας σχετικά με την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, πραγματοποιήθηκαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπό τον υπουργό, Γιώργο Σταθάκη.

Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων, που διεξήχθησαν σύμφωνα με το ΥΠΕΝ σε θετικό κλίμα, παρουσιάστηκε μελέτη, που εκπόνησε ομάδα εργασίας του ΤΕΕ για την αντιμετώπιση τεχνικών θεμάτων που έχουν αναδειχτεί από τοπικούς φορείς στην περιοχή των Φιλίππων Καβάλας, τα βασικά συμπεράσματα της οποίας έτυχαν θετικής αποδοχής από τους συμμετέχοντες. Επίσης, συζητήθηκαν και έργα που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν ενταγμένα στις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επενδύσεις της κοινοπραξίας, με στόχο την αναβάθμιση και τόνωση της αγροτικής οικονομίας της περιοχής.

Στις συσκέψεις συμμετείχαν οι βουλευτές Κώστας Μορφίδης, Γιώργος Παπαφιλίππου (ΣΥΡΙΖΑ) και Νίκος Παναγιωτόπουλος (ΝΔ), εκπρόσωποι του ΤΕΕ, του ΓΕΩΤΕΕ και του ΤΕΕ/Τ. Ανατ. Μακεδονίας, του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και της κοινοπραξίας του αγωγού.

Οι συσκέψεις εντάσσονται στο πλαίσιο των επαφών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με συναρμόδιους και τοπικούς φορείς της Καβάλας, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ζητημάτων που προκαλούν την ανησυχία των πολιτών της περιοχής. Είχε προηγηθεί ανάλογη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρο Μαρκόπουλο, και τη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, στις 22 Νοεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα