ΣΥΡΙΖΑ: Πράξη εκφοβισμού και τρομοκρατίας η εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Αλ. Φλαμπουράρη

210815224340_0511Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την προσπάθεια εμπρησμού της οικίας του Αλέκου Φλαμπουράρη

Η προσπάθεια εμπρησμού  της  οικίας  του υπουργού  επικρατείας και ιστορικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Φλαμπουράρη είναι μια πράξη εκφοβισμού και τρομοκρατίας.  Έρχεται σε συνέχεια της στοχοποίησής του από συγκεκριμένα συστημικά κέντρα που προσπάθησαν το προηγούμενο διάστημα να σπιλώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ με λάσπη και συκοφαντίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρομοκρατείται ούτε από προβοκατόρικες ενέργειες, ούτε από τις επιθέσεις    των υπαλλήλων της διαπλοκής.

Η δήλωση του Αλ. Φλαμπουράρη:

Η επίθεση λάσπης με ψέματα και συκοφαντίες, που ξεκίνησαν διαπλεκόμενα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, σε συνεργασία με αντιδραστικούς πολιτικούς κύκλους, είχε την πρώτη της «επιτυχία». Χθές το βράδυ έγινε τρομοκρατική επίθεση στο σπίτι μου, το οποίο επιχείρησαν να κάψουν με ένα μπιτόνι βενζίνη και φωτιά.

Η επιλογή μου να κρατήσω μετριοπαθή στάση απέναντι στην επίθεση που δέχομαι έφτασε στα όριά της. Οι βουλευτές που ασχολούνται μαζί μου χωρίς κανένα απολύτως έρεισμα, συντονισμένοι με δημοσιογράφους και άλλα σκοτεινά συμφέροντα, θα πρέπει να συγκρατηθούν και να σταματήσουν αμέσως. Δεν μου αφήνουν πια κανένα περιθώριο παρά να καταφύγω στην ελληνική δικαιοσύνη προκειμένου να απολογηθούν γι΄αυτή την εκστρατεία συκοφάντησης.

Δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, για την επίθεση στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη:

Η προσωπική στοχοποίηση, έδειξε γρήγορα το αποτέλεσμά της. Η εγκληματική εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη, έρχεται σαν φυσική συνέχεια της συκοφαντικής εκστρατείας που διεξάγεται εναντίον του, από τα γνωστά κέντρα παραεξουσίας, τα οποία νοιώθουν σήμερα να απειλούνται. Στέλνουμε προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι καμία εκστρατεία λάσπης και καμία προβοκατόρικη ενέργεια δεν πρόκειται να σταματήσει το κυβερνητικό έργο.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ δήλωσε για την εμπρηστική επίθεση που δέχθηκε απόψε στο σπίτι του ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης:

«Είναι σαφές ότι η εμπρηστική και εν πολλοίς τρομοκρατική επίθεση στο σπίτι του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, είναι το αποτέλεσμα της στοχοποίησης που υφίσταται αυτούς τους τελευταίους μήνες.

Το μήνυμα που στέλνω είναι ότι η δημοκρατία και η κυβέρνηση δεν εκβιάζονται. Και ούτε τα μέλη αυτής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα υποκύψουν στις όποιες απειλές δέχονται.

Κάποιοι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν θα εξουσιάζουν την διακυβέρνηση της χώρας και δεν θα την καθορίζουν με κομματικοπολιτικές και επιχειρηματικές ντιρεκτίβες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έκλεισε οριστικά τον μεταπολιτευτικό κύκλο όπου τα συμφέροντα, η διαφθορά, τα πάσης φύσεως «συμβόλαια», καθόριζαν την πορεία του τόπου κυρίως τις πολύ τελευταίες δεκαετίες.

Είμαι βέβαιος ότι το συντομότερο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα συλλάβει τους θρασύδειλους δράστες ή πληρωμένους εκτελεστές».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα