ΣΥΡΙΖΑ: Περίπατος μνήμης της αντιδικτατορικής αντίστασης στην πόλη

Ιστορικό περίπατο στα “τοπία” της αντιδικτατορικής αντίστασης στη Θεσσαλονίκη διοργάνωσαν οι οργανώσεις της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Με ξεναγούς τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, Σπύρο Σακέτα και Νώντα Όχονο, “πραγματοποιήθηκε ένα ταξίδι στον χρόνο με «στάσεις» την έκθεση στο Πολεμικό Μουσείο για τον αντιδικτατορικό αγώνα, τα κρατητήρια της Ασφάλειας επί χούντας, το σημείο δολοφονίας του Γιάννη Χαλκίδη και το Γεντί Κουλέ” διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θάνος Μπούσης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, “ο Νοέμβρης είναι ο μήνας που συνδέεται άμεσα με τους αγώνες της νέας γενιάς για δημοκρατία και ελευθερία, καθώς και για την κατοχύρωση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων του κόσμου της πλειοψηφίας”.

“Για τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και οι αντιδικτατορικοί αγώνες της Αριστεράς αποτελούν ζωτικό κομμάτι για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας Δημοκρατίας – Ισότητας και Αλληλεγγύης” καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα