ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης θα πρέπει να μάθει να ξεχωρίζει τις λέξεις της πολιτικής από το μαρσάρισμα του τρίκυκλου

Η απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με τη σημερινή ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο:

«Η απάντηση της ΝΔ στην κριτική του πρωθυπουργού για την ακροδεξιά της βίας, την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση φιλοξενεί στα υπόγεια αλλά και στο ρετιρέ της, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα της φραστικής μισαλλοδοξίας που προετοιμάζει τραμπούκικες επιθέσεις τύπου Μπουτάρη και ωθεί σε αυτές.

Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να μάθει να ξεχωρίζει τις λέξεις της πολιτικής, και της πολεμικής ακόμα, από το μαρσάρισμα του τρίκυκλου».

Η «θεωρία των 2 άκρων» ξανά στο προσκήνιο από τη ΝΔ

Η πολιτική και ηθική νομιμοποίηση της βίας στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή τού Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία, η οποία επιχειρεί να κάνει αντιπολίτευση την ώρα που απαιτείται ομόθυμη και ξεκάθαρη καταδίκη της φασιστικής βίας, όπως αυτή εκδηλώθηκε εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη.

«Αυτός και το κόμμα του πρωτοστάτησαν και υπέθαλψαν τη βία τον Δεκέμβριο του 2008. Αυτός και το κόμμα του προανήγγειλαν κρεμάλες στο Σύνταγμα και μιλούσαν για γερμανοτσολιάδες. Αυτός και το κόμμα του επέχαιραν για τις βίαιες επιθέσεις σε στελέχη άλλων κομμάτων και δημοσιογράφων, μιλώντας για “δικαιολογημένη αγανάκτηση”. Αυτός και το κόμμα του έχτισαν καριέρες και τελικά κατέλαβαν την εξουσία επενδύοντας στη βία, τη συκοφαντία, την πόλωση και την τοξικότητα. Αυτός και το κόμμα του προσπαθούν ακόμη και σήμερα να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχει καλή και κακή βία», προσθέτει.

Επίσης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει: «Για τη Νέα Δημοκρατία η βία είναι βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται, και η αντιμετώπισή της είναι πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης. Αν ο κ. Τσίπρας είχε ίχνος τσίπας, θα έπρεπε να ντρέπεται για τη θρασύτατη αναφορά του στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά τόσος είναι… ».

Ο εκνευρισμός της ΝΔ προήλθε από την αναφορά του Αλ. Τσίπρα στο «σκοτεινό και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», αναφορά που σχετίζεται με την πλήρη κάλυψη της επίθεσης στον Γ. Μπουτάρη από τον δήμαρχο Άργους – Μυκηνών και ex officio μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Καμπόσο. Ο «άριστος» δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, τάχθηκε υπέρ των ακροδεξιών τραμπούκων, αποκαλώντας τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης «προδότη» και αναγκάζοντας τη ΝΔ, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, να τον καλέσει σε απολογία.

Η αναφορά του πρωθυπουργού

«Η βάρβαρη επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης από ακροδεξιούς τραμπούκους παραπέμπει σε παλιότερες εποχές δόξας της αιματηρής εθνικοφροσύνης και του παρακράτους. Θα αντιμετωπιστούν με την πιο μεγάλη αυστηρότητα, κινητοποιώντας όλους τους μηχανισμούς της Δημοκρατίας» δήλωσε αναλυτικότερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην αρχή της ομιλίας του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβούλίου.

Ταυτόχρονα, μίλησε «για ένα συμπαγές, σκοτεινό, και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με έκφραση στα κορυφαία όργανά της» και σημείωσε: «Ποιοι, όμως, χειροκρότησαν την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη; Ποιοι την προετοίμασαν με βίαιες λεκτικές επιθέσεις εναντίον του; Ποιοι εξαπολύουν διαρκώς, κάθε μέρα, ακραίες κατηγορίες για προδότες και μειωμένης εθνικής συνειδήσεως Έλληνες; Ποιοι έχουν ανακηρύξει τον εαυτό τους εργολάβο του έθνους και επικηρύσσουν εκείνους που σκέφτονται και πράττουν διαφορετικά; Ποιοι, με δυο λόγια, με τον πιο επίσημο τρόπο, ανοίγουν τον δρόμο στη βία; Ξέρουμε όλοι, ποιοι. Και δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις, κάποιος δήμαρχος, ή πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ. Εδώ πρόκειται για ένα συμπαγές, σκοτεινό και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έκφραση στα κορυφαία όργανά της. Δεν θέλω να πω τίποτε παραπάνω. Ας είναι βέβαιοι, όμως, όσοι στηρίζουν την ακραία μισαλλοδοξία και στρώνουν το χαλί στην άκρα Δεξιά και συναλλάσσονται με τη Χρυσή Αυγή και προκρίνουν τη βία ως μέσο επιβολής, ότι η Δημοκρατία θα προστατέψει τον εαυτό της και τους πολίτες. Η εποχή των Γκοτζαμάνηδων έχει παρέλθει οριστικά».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τη ΝΔ και το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Με παρόμοιο τρόπο με αυτόν του Μοσχάτου σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, για την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, το Κίνημα Αλλαγής τόνισε: «Αναφερόμενος στη φασιστική επίθεση κατά του Γ. Μπουτάρη ο κ. Τσίπρας μίλησε λες και προσγειώθηκε σήμερα στην Ελλάδα. “Ποιοι την προετοίμασαν με βίαιες λεκτικές επιθέσεις εναντίον του; Ποιοι εξαπολύουν διαρκώς, κάθε μέρα, ακραίες κατηγορίες για προδότες, και μειωμένης εθνικής συνειδήσεως Έλληνες; Ποιοι έχουν ανακηρύξει τον εαυτό τους εργολάβο τού έθνους, και επικηρύσσουν εκείνους που σκέφτονται και πράττουν διαφορετικά;” είπε. Ξέχασε τις εποχές που διαγκωνιζόταν με τη ΝΔ στον λαϊκισμό και στα αντιμνημονιακά συνθήματα; Να του θυμίσουμε ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που πρωτοστατούσε σε επιθέσεις και στις πλατείες των αγανακτισμένων αγκαλιά με τη Χρυσή Αυγή; Φθάνει πια με την υποκρισία».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα