Site icon The Indicator

ΣΥΡΙΖΑ: Να σταματήσουν οι διώξεις προς τους αντιρρησίες συνείδησης

Ο Παναγιώτης Μακρής καλείται να δικαστεί στο Διαρκές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 1 Ιουνίου, με την κατηγορία της ανυποταξίας, “αδίκημα” το οποίο τελέστηκε τελέστηκε πριν από 27 (!) χρόνια.

Αν και έχει ξεπεράσει την ηλικία στράτευσης και παρά το γεγονός πως το 1990 δεν υπήρχε η δυνατότητα εναλλακτικής στράτευσης, ο Μακρής σέρνεται στα δικαστήρια, με τη δικαιοσύνη να αποδεικνύει πως είναι όντως τυφλή!

Με τη δίωξη αυτή οι συντηρητικοί στρατιωτικοί μηχανισμοί αποδεικνύουν την εκδικητικότητά τους, ταλαιπωρώντας έναν από τους πρώτους αντιρρησίες συνείδησης στη χώρα μας, ο οποίος αντιστάθηκε στο μιλιταρισμό, τον εθνικισμό και τον πόλεμο. Έναν άνθρωπο που παραμένει συνεπής και ενεργός στο ειρηνιστικό, το οικολογικό και το αντιρατσιστικό κίνημα, με ιδιαίτερη δράση στο κίνημα για τα δικαιώματα των αναπήρων.

Σε μία εποχή που οι πολεμικές ζώνες αυξάνονται στην ευαίσθητη ευρύτερη περιοχή αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, αποτελεί αναγκαία συνθήκη η ανάπτυξη διεθνιστικού, αντιπολεμικού, φιλειρηνικού κινήματος. Σε αυτό το πλαίσιο η στήριξη ανθρώπων οι οποίοι δείχνουν έμπρακτα και με προσωπικό κόστος την αντίθεσή τους είναι επιβεβλημένη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης δηλώνει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον Παναγιώτη Μακρή και ζητά την αθώωσή του.

Σημειώνουμε πως η δίωξή του είναι αντίθετη με όλα τα διεθνή δεδομένα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ως εκ τούτου ζητάμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών και την παύση των διώξεων και των ποινικών και διοικητικών κυρώσεων εναντίον των αντιρρησιών συνείδησης/αρνητών στράτευσης.

Exit mobile version