ΣΥΡΙΖΑ: Μανιφέστο των 13 βουλευτών στην ΚΕ

13 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων ο Νίκος Φίλης, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής άσκησαν κριτική με αιχμές για την διαπραγμάτευση και την εν γένει κυβερνητική λειτουργία.

Πρόκειται για ομάδα στελεχών που ανήκουν στην μεγάλη ομάδα των “53” στο κείμενο των οποίων επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως το πρόγραμμα δεν βγαίνει, καθώς έχει υφεσιακή και αντικοινωνική διάσταση και, με αυτή την έννοια, πρέπει να ανατραπεί. Οι 13 ταυτίζονται ωστόσο με τον Αλέξη Τσίπρα αφού αναφέρουν ότι καθοριστικό σημείο της συμφωνίας είναι η ρύθμιση του χρέους με “κούρεμα” καθώς και πλεονάσματα που δεν θα βάζουν ταφόπλακα στην πορεία της οικονομίας.

Οι 13 ζητούν “να επεξεργαστούμε άμεσα έναν οδικό χάρτη και ένα σχέδιο δράσης που θα συμπεριλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα ρήξεις και ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα στα θέματα που θεωρούνται ώριμα και εν πολλοίς ρεαλιστικά”.

Καταλήγοντας ζητούν έμμεσα ανασχηματισμό, καθώς αναφέρουν ότι την “προηγούμενη περίοδο έγιναν επιλογές, χωρίς να είναι συλλογικά αποφασισμένες, που δεν συνάδουν με την αριστερή και τη ριζοσπαστική μας φυσιογνωμία. Τα κέντρα κράτησης για τους πρόσφυγες, τα θεσμικά εμπόδια στη διαδικασία ασύλου, το σπάσιμο καταλήψεων, οι υποχωρήσεις σε ζητήματα δικαιοσύνης και δικαιωμάτων, το αναπτυξιακό μοντέλο που ενίοτε παίρνει μορφή μεγάλων, φαραωνικών έργων…”.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα