ΣΥΡΙΖΑ: Δεν εκπλήσσει η αντίθεση του ΣΕΒ στο ξήλωμα των αντεργατικών νόμων

«Η αντίθεση του ΣΕΒ στο ξήλωμα των αντεργατικών νόμων, που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, μείωσαν τους μισθούς και οδήγησαν τους εργαζόμενους στην πλήρη ανασφάλεια, δεν εκπλήσσει κανέναν» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις θέσεις του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) για τα εργασιακά, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο Εβδομαδιαίο Δελτίο του για την Ελληνική Οικονομία.

Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, «επίσης δεν εκπλήσσουν κανέναν οι “προτάσεις” του ΣΕΒ που κινούνται στην κατεύθυνση της πλήρους αποδόμησης κάθε προστατευτικού πλαισίου για τους εργαζόμενους. Είναι, εξάλλου, γνωστές οι θέσεις αυτές της εργοδοτικής ένωσης και η αντίθεσή της στην επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας.

Είναι εξοργιστικό, όμως, να περιβάλλονται οι θέσεις αυτές με το επιχείρημα της “ανάπτυξης” και της “ανταγωνιστικότητας”, όταν ξέρουμε πού οδήγησαν οι αντεργατικές μνημονιακές ρυθμίσεις.

Ας είναι τουλάχιστον στον ΣΕΒ πιο ειλικρινείς όταν υπερασπίζονται τα ιδιοτελή τους συμφέροντα.

Περιμένουμε, βέβαια, από τον κ. Μητσοτάκη να δηλώσει την ειλικρινή του συμπαράστασή στον ΣΕΒ και να εκφραστεί ακόμα μια φορά ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων» καταλήγει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα