ΣΥΡΙΖΑ: Αλγεινή η εντύπωση από νέα ρατσιστικά σχόλια του Λ. Γρηγοράκου

Νέες δηλώσεις του βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Λεωνίδα Γρηγοράκου, για τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Το κυβερνών κόμμα τονίζει ότι ο βουλευτής επαναλαμβάνει προσβλητικά και ρατσιστικά σχόλια τόσο εις βάρος του υπουργού όσο και του συνόλου των ΑμεΑ.

Στο σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι με τις σημερινές δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό 247, ο βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος «επαναλαμβάνει τα προσβλητικά και ρατσιστικά του σχόλια, όχι μόνο εναντίον του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π. Κουρουμπλή, αλλά και εναντίον του συνόλου των ΑμεΑ».

Επίσης, εγκαλώντας τη Φώφη Γεννηματά για αδράνεια, συμπληρώνει:

«Τόσος είναι ο κ. Γρηγοράκος, τέτοια λέει. Αλγεινή εντύπωση, όμως, προκαλεί η αφωνία της κ. Φ. Γεννηματά, η οποία, παρά τις αντιδράσεις φορέων και οργανώσεων, εδώ και μέρες σιωπά».

Οι δηλώσεις Γρηγοράκου
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μιλώντας στο ραδιόφωνο 247 και απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε, επειδή χαρακτήρισε ακατάλληλο τον υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή για επιτόπια αυτοψία στον Σαρωνικό λόγω προβλήματος όρασης, είπε:

«Θεωρούν δυστυχία την αριστεία. Θεωρούν ότι πρέπει να στείλουν έναν υπουργό που δεν βλέπει να κάνει αυτοψία. Θα βάλουμε έναν γιατρό που δεν είναι χειρουργός να χειρουργήσει; Δεν δέχομαι να αμφισβητούν την ευαισθησία μου. Θεωρώ άστοχες τις επικρίσεις που δέχθηκα».

Επέμεινε δε στις αρχικές δηλώσεις του, είπε ότι «πρέπει να έχουν ορισμένα προσόντα αυτοί που αναλαμβάνουν υπουργικά καθήκοντα. Δεν μπορεί να τα αναλαμβάνει κάποιος που δεν έχει γνώση του αντικειμένου ή δεν μπορεί να ασκήσει επιτυχώς τα καθήκοντά του. Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορούμε όλοι μας να τα κάνουμε. Δεν είναι μια κανονική κυβέρνηση αυτή, αυτό ήθελα να τονίσω».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα