κατάλογος“Ευρωπαίοι ηγέτες αναγνωρίζουν την ευρωπαϊκή διάσταση του προσφυγικού, την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης, από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ συνεχίζει την ακροδεξιά και ξενοφοβική παράδοση του κ. Σαμαρά”, αναφέρει σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλα αυτά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης “σε πλήρη σύμπνοια με τον αντιπρόεδρό του, Α. Γεωργιάδη, που στην ΕΡΤ, υιοθετεί τις αυστριακές θέσεις περί ανεπαρκούς ελέγχου των ελληνικών συνόρων” προσθέτει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

“Η γερμανίδα καγκελάριος κ Μέρκελ δηλώνει ότι «πρέπει να συμπαρασταθούμε στην Ελλάδα, να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση και να επιστρέψουμε στο σύστημα Σένγκεν». Ο  πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ δηλώνει ότι  «η ετοιμότητά μας να σταθούμε δίπλα στην Αθήνα κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων ωρών αποτελεί ένα τεστ για τον ευρωπαϊσμό μας».

Είναι ξεκάθαρο ότι η ΝΔ συντάσσεται με τις πιο ακραίες φωνές της Ευρώπης και έτσι προσφέρει τις χειρότερες υπηρεσίες στη χώρα.

Επειδή η ίδια η ΝΔ ισχυρίζεται ότι έχει κρατήσει «εθνικά υπεύθυνη» στάση  στο προσφυγικό, της επισημαίνουμε ότι αυτή δεν συμβιβάζεται με την ακροδεξιά ρητορεία και πρέπει να επιλέξει το ένα από τα δύο” καταλήγει η ανακοίνωση”.