Συρία: 33 πρόσφυγες νεκροί από βομβαρδισμό του διεθνούς συνασπισμού σε σχολείο στη Ράκα

Τουλάχιστον 33 άμαχοι σκοτώθηκαν στην επαρχία της Ράκα στη βόρεια Συρία κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής, κατά πάσα πιθανότητα, του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού εναντίον προσφυγικού καταυλισμού, την ώρα που οι χώρες του συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους συνέρχονται στην Ουάσινγκτον.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει τους ισχυρισμούς.

Ταυτόχρονα, οι σύροι αντάρτες και οι σύμμαχοί τους πληθαίνουν τις επιθέσεις τους στη Δαμασκό και την επαρχία της Χάμα, λίγο πριν από τον νέο γύρο των ενδοσυριακών συνομιλιών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ οι οποίες δεν αποτελούν πηγή μεγάλων ελπίδων για την διευθέτηση της σύρραξης που έχει αφήσει πίσω της 320.000 νεκρούς μέσα σε έξι χρόνια.

Στην επαρχία της Ράκα, που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος, τουλάχιστον 33 άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή κατά σχολείου που στέγαζε πρόσφυγες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η επιδρομή πραγματοποιήθηκε χθες νότια της Αλ-Μανσούρα, πόλης που ελέγχεται από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, η οποία αποτελεί συχνό στόχο των αεροπορικών επιδρομών του διεθνούς συνασπισμού.

«Επρόκειτο για πρόσφυγες από τη Ράκα, το Χαλέπι και τη Χομς», δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντελραχμάν. «Ακόμη βγάζουν πτώματα από τα ερείπια».

Το Παρατηρητήριο δηλώνει ότι είναι σε θέση να προσδιορίσει ποιος διεξάγει τις επιδρομές από τον τύπο των αεροσκαφών και τα πολεμοφόδια που χρησιμοποιούνται.

Η ομάδα κατά του Ισλαμικού Κράτους «Raqa is Being Slaughtered Silently» (Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά) που αναρτά πληροφορίες από τη Ράκα, έδωσε επίσης πληροφορίες για την επιδρομή. «Το σχολείο που έγινε στόχος στέγαζε 50 οικογένειες προσφύγων», ανέφερε στο λογαριασμό της στο Twitter κάνοντας λόγο για τέσσερις εξόδους και αναρτώντας φωτογραφίες από τα ερείπια του σχολείου.

Σύμφωνα με την ομάδα «Raqa is Being Slaughtered Silently», ένα και μοναδικό νοσοκομείο έχει απομείνει σε λειτουργία στη Ράκα και αυτό προορίζεται μόνο για τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Οι Δημοκρατικές Συριακές Δυνάμεις, μία αραβοκουρδική συμμαχία, με την υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού διεξάγει μεγάλη επιχείρηση για την ανακατάληψη της πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα