Συρία: Τουλάχιστον 30 άμαχοι νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές κατά του ISIS

Τουλάχιστον 30 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα Τετάρτη σε αεροπορικές επιδρομές τις οποίες διεξήγαγαν χωριστά ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον και η Πολεμική Αεροπορία του συριακού καθεστώτος εναντίον εδαφών που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στη Συρία, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι δεκαπέντε από αυτούς, ανάμεσά τους τρία παιδιά και τέσσερις γυναίκες, σκοτώθηκαν σε επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού οι οποίες έπληξαν ένα χωριό κοντά στο προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), τη Ράκα, σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

«Το πρωί επιδρομές στοχοθέτησαν το χωριό Ζουρ Σάμαρ, περίπου 30 χλμ. από τη Ράκα», διευκρίνισε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

 Πλήγματα που πιστεύεται ότι εξαπέλυσε η ρωσική Πολεμική Αεροπορίαστοίχισαν τη ζωή σήμερα σε άλλους 15 αμάχους — κυρίως παιδιά — σε ένα χωριό που ελέγχει το ΙΚ, πάντα σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επρόκειτο για δύο οικογένειες, σύμφωνα με τον Άμπντελ Ραχμάν, «έναν άνδρα, τις δύο γυναίκες του και τα επτά τους παιδιά, και μια δεύτερη οικογένεια, που αποτελείτο από τους δύο γονείς και τα τρία τους παιδιά».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα