Συρία: Τουλάχιστον 23 ένοπλοι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα

Τουλάχιστον 23 ένοπλοι, 5 Σύροι στρατιώτες και 18 μέλη των συμμαχικών δυνάμεων των συριακών αρχών έχασαν τη ζωή τους από τα πλήγματα του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μεταξύ των στρατιωτών των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας που σκοτώθηκαν βρίσκεται ένας αξιωματικός, σύμφωνα με τη μκο οργάνωση.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε δεκάδες ιρανικούς στρατιωτικούς στόχους στη Συρία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε 28 αεροπλάνα και έριξε 70 πυραύλους κατά των ιρανικών υποδομών στη Συρία και διευκρινίζει ότι οι μισοί από τους πυραύλους καταστράφηκαν από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα.

“28 ισραηλινά αεροπλάνα F-15 και F-16 μετείχαν στα πλήγματα και έριξαν 60 πυραύλους ‘αέρος-εδάφους’ σε πολλές συριακές περιοχές”, σημειώνει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του την οποία επικαλέστηκαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

“Περισσότεροι από 10 τακτικοί πύραυλοι ‘εδάφους-εδάφους’ ρίφθηκαν από το Ισραήλ”, προσθέτει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

“Υπό το πρόσχημα της απάντησης στα πυρά που είχαν στόχο ισραηλινές θέσεις στο Γκολάν”, τα πλήγματα αυτά έγιναν στις 10 Μαΐου μεταξύ της 01:45 και των 03:45 τοπική ώρα, διευκρινίζει.

Αυτοί οι πύραυλοι είχαν στόχο “θέσεις των ιρανικών δυνάμεων και θέσεις που συνδέονται με το σύστημα της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας στη ζώνη της Δαμασκού και στο νότιο τμήμα της Συρίας”, σύμφωνα με το υπουργείο.

“Οι ζημιές που υπέστησαν οι ιρανικές δυνάμεις και οι συριακές στρατιωτικές και πολιτικές υποδομές αξιολογούνται τώρα”, προστίθεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.

Σήμερα το πρωί η Μόσχα κάλεσε το Ιράν και το Ισραήλ να δείξουν “αυτοσυγκράτηση”, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της.

“Είχαμε επικοινωνία με τις δύο πλευρές, τους ζητήσαμε να δείξουν αυτοσυγκράτηση”, δήλωσε στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, προσθέτοντας: “Αυτό προκαλεί σε όλον τον κόσμο ανησυχία”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα