Συρία: Τουλάχιστον 21 άμαχοι νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές

Τουλάχιστον 21 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικές επιδρομές ενάντια σε μια αγορά, σε μια περιοχή στη βόρεια Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Πέντε παιδιά ήταν ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης στην περιοχή Αταρέμπ, που έχει οριστεί ως ζώνη «αποκλιμάκωσης», σύμφωνα με την ΜΚΟ, η οποία δεν κατάφερε να εξακριβώσει αν οι επιδρομές προήλθαν από αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του συριακού καθεστώτος ή της Ρωσίας.

Η Αταρέμπ, που βρίσκεται στη δυτική επαρχία του Χαλεπίου ελέγχεται από διάφορες αντάρτικες οργανώσεις, έγινε στόχος τριών αεροπορικών επιδρομών, τόνισε το Παρατηρητήριο, εκτιμώντας ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

Οι τέσσερις ζώνες «αποκλιμάκωσης» δημιουργήθηκαν έπειτα από μια συμφωνία τον Μάιο από ξένες δυνάμεις, συμμάχους του καθεστώτος και των ανταρτών, για να κηρυχθούν εκεχειρίες σε διάφορες περιοχές της Συρίας.

Αυτές περιλαμβάνουν περιοχές του Ιντλίμπ (βορειοδυτικά), της Χομς (κέντρο), της Χάμα (κέντρο), του Χαλεπίου (βόρεια) και της Λατάκιας (δυτικά).

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα