Συρία: Συνεχίστηκε η εκκένωση τεσσάρων πολιορκημένων περιοχών

Συνεχίστηκε σήμερα, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, η εκκένωση τεσσάρων πολιορκημένων περιοχών στη Συρία. Η διαδικασία είχε διακοπεί το Σάββατο έπειτα από μια αιματηρή επίθεση που είχε προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 100 ανθρώπων.
Περίπου 45 λεωφορεία μετέφεραν αρχικά τους 3.000 ανθρώπους που είχαν παραμείνει στα σιιτικά χωριά Φούα και Κεφράγια, τα οποία πολιορκούνταν από τους Σύρους αντάρτες και βρίσκονται κοντά στο Χαλέπι, ενώ περίπου 11 λεωφορεία απομάκρυναν τους 300 κατοίκους που είχαν παραμείνει στο χωριό αλ Ζαμπάντανι.
Το Σάββατο ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε ένα λεωφορείο που μετέφερε κατοίκους της Φούα και της Κεφράγια.
Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 126 άνθρωποι, εκ των οποίων 68 παιδιά.
«Έγκλημα πολέμου η επίθεση στο Χαλέπι» υποστηρίζει ο ΟΗΕ
Η απομάκρυνση των κατοίκων των περιοχών αυτών είχε ξεκινήσει την Παρασκευή, έπειτα από μια συμφωνία που συνήφθη μεταξύ του Κατάρ, που υποστηρίζει τους αντάρτες, και του Ιράν που υποστηρίζει τη Δαμασκό.
Συνολικά περίπου 5.000 άμαχοι και ένοπλοι που στηρίζουν τη συριακή κυβέρνηση απομακρύνθηκαν από τη Φουά και την Κεφράγια, ενώ 2.200 από τη Ζαμπάντανι και τη Μαντάγια, δύο περιοχές των ανταρτών που πολιορκούνταν από τον στρατό και βρίσκονται κοντά στη Δαμασκό.
Μετά τη σημερινή επιχείρηση, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της εκκένωσης. Η δεύτερη αναμένεται να πραγματοποιηθεί δύο μήνες αργότερα, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα