Συρία: Ρωσικά μαχητικά έπληξαν μεγάλο στρατόπεδο «εκπαίδευσης Τζιχαντιστών»

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της χώρας έπληξαν μεγάλο στρατόπεδο «εκπαίδευσης τρομοκρατών» στην επαρχία Ιντλίμπ και δύο εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου την τελευταία εβδομάδα στη Συρία.F16-Avoiding-Iraki-Missiles-video

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, υποστράτηγο Ιγκόρ Κονασένκοφ, στο στρατόπεδο το οποίο επλήγη βρίσκονταν πολλοί ξένοι εκπαιδευτές και επίδοξοι μαχητές από την Τουρκία και από πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.
Μέσα σε μία εβδομάδα, από τις 18 μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου, η ρωσική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε 302 αποστολές στη Συρία, πλήττοντας συνολικά 1.093 στόχους. Όπως είπε ο κ. Κονασένκοφ, οι στόχοι βρίσκονταν στις επαρχίες Ιντλίμπ, Χαλέπι, Ντέιρ Αλ Ζορ, Χάμα και Χομς.

«Αεροσκάφος Su-34 κατέστρεψε ένα μεγάλο στρατόπεδο εκπαίδευσης στην Ιντλίμπ, όπου βρισκόταν μεγάλος αριθμός εκπαιδευτών από χώρες που γειτονεύουν με τη Συρία», συνέχισε ο εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. Σήμειωσε μάλιστα ότι οι πληροφορίες που αφορούν το στρατόπεδο αυτό προέρχονται από την «πατριωτική συριακή αντιπολίτευση».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα