Συρία: Οι αντάρτες ξεκίνησαν να εγκαταλείπουν πολιορκημένη συνοικία της πόλης Χομς

Σύροι αντάρτες ξεκίνησαν σήμερα να εγκαταλείπουν την τελευταία συνοικία της πόλης Χομς, η οποία βρισκόταν υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης, με βάση τη συμφωνία εκκένωσης της πόλης, που προβλέπει ότι θα περιέλθει στις κυβερνητικές δυνάμεις του προέδρου Άσαντ.

Όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters και σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και με μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στην Δαμασκό, τουλάχιστον ένα λεωφορείο που μετέφερε αντάρτες και τις οικογένειές τους αποχώρησε νωρίτερα σήμερα από τη συνοικία αλ-Βάιρ και δεκάδες άλλα πρόκειται να ακολουθήσουν μεταφέροντας περίπου 2.500 μαχητές από την περιοχή αυτή, η οποία πολιορκείται από τις κυβερνητικές δυνάμεις και τους συμμάχους της.

Η συμφωνία για την αλ-Βάιρ ξεκίνησε να εφαρμόζεται τον Μάρτιο. Μέχρι να ολοκληρωθεί έως και 20.000 άνθρωποι θα έχουν εγκαταλείψει την περιοχή, όπως ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο. Πολλοί από τους αντάρτες θα κατευθυνθούν στην επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, που ελέγχεται από τις δυνάμεις τους, και στην πόλη Τζαραμπούς κατά μήκος των βορείων συνόρων της χώρας με την Τουρκία, μετέδωσαν φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης. Κάποιοι αντάρτες πρόκειται να παραμείνουν στην αλ–Βάιρ και να παραδώσουν τα όπλα τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα