Συρία: Οι αντάρτες θα συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Αστάνα

Οι οργανώσεις των σύρων ανταρτών αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες που θα πραγματοποιηθούν στις 23 Ιανουαρίου στην Αστάνα του Καζακστάν με διπλωματική πρωτοβουλία της Ρωσίας και της Τουρκίας και στόχο να ασκηθούν πιέσεις για την εφαρμογή της εκεχειρίας που έχει ευρέως παραβιαστεί, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι των ανταρτών.

 

Οι οργανώσεις των ανταρτών κατέληξαν στην απόφαση αυτή σε συναντήσεις που πραγματοποιούνται στην Άγκυρα και αναμένεται να στείλουν αντιπροσωπεία τους διαφορετική από εκείνη που εστάλη πέρυσι στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις της Γενεύης– μία οργάνωση της αντιπολίτευσης υποστηριζόμενη από τη Σαουδική Αραβία.

“Οι παρατάξεις θα πάνε και το πρώτο πράγμα που θα συζητήσουν θα είναι το ζήτημα της εκεχειρίας και οι παραβιάσεις από το καθεστώς”, δήλωσε αξιωματούχος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί επειδή οι οργανώσεις των ανταρτών δεν έχουν ακόμη ορίσει εκπρόσωπό τους.

Ένας άλλος αξιωματούχος, ο Ζακάρια Μαλαχιφτζί, της οργάνωσης ανταρτών Φαστακίμ, είπε: “Η πλειονότητα των οργανώσεων αποφάσισε να συμμετάσχει. Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στην εκεχειρία–τα ανθρωπιστικά ζητήματα–την προμήθεια ανθρωπιστικής βοήθειας, την απελευθέρωση των κρατουμένων”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα