Συρία: Καταγγέλλει χτύπημα ισραηλινών μαχητικών κατά του αεροδρομίου της Δαμασκού

Συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας του στρατού της Συρίας ενεργοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής για να καταρρίψουν πολλούς “πυραύλους” που βλήθηκαν από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων

SANA επικαλούμενο μια πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με την οποία επλήγη μια “αποθήκη” στο εσωτερικό του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού.

“Η πλειονότητα” των πυραύλων που εκτόξευσαν “ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη” αναχαιτίστηκε, διαβεβαίωσε η πηγή την οποία επικαλέστηκε το SANA, προσθέτοντας ότι η αεροπορική επίθεση έγινε περί τις 23:15 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

“Επλήγη μόνο μια αποθήκη στο διεθνές αεροδρομίου της Δαμασκού”, διευκρίνισε η πηγή.

Εξάλλου, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στο υπουργείο Μεταφορών της Συρίας, το SANA ανέφερε πως “η δραστηριότητα στο αεροδρόμιο συνεχίζεται κανονικά και δεν επηρεάστηκε από την επίθεση” αυτή.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Flightradar 24, που καταγράφει δεδομένα για τις εμπορικές πτήσεις, αρκετή ώρα μετά την επιδρομή, στις 23:58, αεροσκάφος της Syrian Air με προορισμό το Μπαχρέιν αναχώρησε κανονικά από τη Δαμασκό.

Τους τελευταίους μήνες, το Ισραήλ έχει βομβαρδίσει επανειλημμένα τη Συρία, στοχοθετώντας κυρίως στρατιωτικές εγκαταστάσεις των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και των συμμάχων τους, του Ιράν και του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

“Τομείς όπου βρίσκονται στρατιωτικές θέσεις των ιρανικών δυνάμεων και του λιβανέζικου κινήματος της Χεζμπολάχ μπήκαν στο στόχαστρο” αεροσκαφών, υποστήριξε από την πλευρά του το βράδυ της Παρασκευής το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι στόχοι αυτοί βρίσκονταν “στον τομέα της Κέσουα και στο εσωτερικό του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού”, σύμφωνα με τον διευθυντή αυτής της ΜΚΟ, τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Σύμφωνα με το συριακό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Ιχμπαρίγια, τα ισραηλινά μαχητικά παρεισέφρησαν στον συριακό εναέριο χώρο κινούμενα από το Ισραήλ στον Λίβανο.

Αρχικά, το SANA είχε μεταδώσει ότι η συριακή αντιαεροπορική άμυνα πέρασε στη δράση εναντίον “εχθρικών στόχων”, αφήνοντας να εννοηθεί πως γινόταν προσπάθεια να καταρριφθούν τα αεροσκάφη που επιτέθηκαν στην επαρχία της Δαμασκού.

Την 25η Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση του Άσαντ κατηγόρησε την ισραηλινή ΠΑ ότι εκτόξευσε πυραύλους εναντίον περιοχής κοντά στην πρωτεύουσα.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ επαναλαμβάνει συνεχώς ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί η γειτονική Συρία να μετατραπεί σε προγεφύρωμα του Ιράν.

Τον Σεπτέμβριο, αναγνωριστικό αεροσκάφος της Ρωσίας, συμμάχου της Δαμασκού, καταρρίφθηκε κατά λάθος από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα, η οποία έβαλε εναντίον ισραηλινών μαχητικών και πυραύλων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα