Συρία: Εννέα άμαχοι σκοτώθηκαν μετά από βομβαρδισμούς στην πόλη Αλ Μπαμπ

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 9 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους μετά από νέους βομβαρδισμούς από την πλευρά του τουρκικού στρατού στην πόλη Αλ Μπαμπ, το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία.

Η Άγκυρα δεν έκανε λόγο για απώλειες μεταξύ των αμάχων, αλλά ανακοίνωσε ότι 13 «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς αυτούς, στόχος των οποίων ήταν «δεκάδες θέσεις του Ισλαμικού Κράτους» στην πόλη.

Το Παρατηρητήριο διευκρίνισε ότι μεταξύ των νεκρών είναι και τρεις γυναίκες. Τις τελευταίες 48 ώρες από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς έχουν χάσει τη ζωή τους 45 άμαχοι, εκ των οποίων 18 παιδιά και 14 γυναίκες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Αλ Μπαμπ, το τελευταίο προπύργιο του ΙΚ στην επαρχία του Χαλεπιού, πολιορκείται από τους Σύρους αντάρτες που υποστηρίζονται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Στόχος τους είναι να εκδιώξουν τόσο τους τζιχαντιστές όσο και τους Κούρδους πολιτοφύλακες από την περιοχή των συνόρων της Συρίας με την Τουρκία.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ διαβεβαίωσε ότι μεγάλο μέρος της πόλης είναι πλέον υπό τον έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων. Ωστόσο το Παρατηρητήριο διαβεβαιώνει ότι ο τουρκικός στρατός έχει πετύχει πολύ μικρή πρόοδο. Ένας διοικητής των ανταρτών, ο Άμπου Τζαφάαρ, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι τζιχαντιστές πολεμούν λυσσαλέα. Πολλοί αντάρτες έχουν τραυματιστεί και ο εξοπλισμός τους καταστράφηκε σε επίθεση ενός βομβιστή αυτοκτονίας του ΙΚ.

Οι τζιχαντιστές «παίρνουν θέσεις στα δημόσια κτίρια ή σε σπίτια και χρησιμοποιούν τους πολίτες σαν ανθρώπινες ασπίδες» είπε εξάλλου ένας εκπρόσωπος των ανταρτών, ο Μαχμούντ Χάντι. «Καταφεύγουν σε επιθέσεις αυτοκτονίας και μετακινούνται υπογείως, μέσα από σήραγγες. Αναμιγνύονται με τους πολίτες που προσπαθούν να γλιτώσουν από τις μάχες για να μπορέσουν να φτάσουν πίσω από τις γραμμές των ανταρτών», εξήγησε.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, δεκάδες άμαχοι φεύγουν καθημερινά από την Αλ Μπαμπ. Σήμερα πολλοί άνθρωποι, με κάρα ή με μηχανάκια, είχαν πάρει τον δρόμο που οδηγεί στην πόλη Άζαζ, που απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα και ελέγχεται από τους αντάρτες. Άλλοι συνεχίζουν την πορεία τους προς τη γειτονική επαρχία Ιντλίμπ, που επίσης είναι υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα