Συρία: Εκατοντάδες άμαχοι δραπέτευσαν απο πόλη του ISIS

syrian-refugee-crisisΣχεδόν 600 άμαχοι κατάφεραν να δραπετεύσουν σήμερα από την πόλη Μινμπέτζ, ένα προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, με τη βοήθεια των δυνάμεων που στηρίζονται από τις ΗΠΑ και πολιορκούν αυτήν την πόλη, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στην πόλη αυτή, στη βόρεια Συρία, αφότου η αραβοκουρδική συμμαχία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS) απέκλεισε όλες τις διόδους από και προς τη Μινμπέτζ.

“Περίπου 600 πολίτες έφυγαν πεζή από τη Μινμπέτζ και έφτασαν στις θέσεις των FDS στη νότια είσοδο της πόλης” είπε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν. Οι άνδρες των FDS τους οδήγησαν σε “ασφαλείς τοποθεσίες”, πρόσθεσε.

Παρά τον πλήρη αποκλεισμό της πόλης, ορισμένοι κάτοικοι κατάφεραν να διαφύγουν από τα νότια καθώς οι μάχες επικεντρώνονται κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά προάστια.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, που επικαλείται τοπικές πηγές, όσοι παραμένουν στη Μινμπέτζ ζουν με τον τρόμο των αεροπορικών βομβαρδισμών εκ μέρους του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Στη μάχη για την ανακατάληψη της Μινμπέτζ έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 292 άνθρωποι, εκ των οποίων 223 τζιχαντιστές, 28 μαχητές και 41 άμαχοι.

Ο Μπρετ ΜακΓκάρκ, ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στον αντιτζιχαντιστικό συνασπισμό, υποστήριξε ότι η Μινμπέτζ είναι η πόλη “από την οποία πέρασαν οι δράστες των επιθέσεων του Παρισιού και των Βρυξελλών” για να φτάσουν στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα