Συρία: Αντάρτες ετοιμάζουν επίθεση σε πόλη που ελέγχουν οι τζιχαντιστές

ImageHandler (1)Αν η κίνηση πραγματοποιηθεί, θα ματαιώσει τις ελπίδες των Κουρδων να επεκταθούν περαιτέρω στην περιοχή

Εκατοντάδες Σύροι αντάρτες ετοιμάζονται να εξαπολύσουν επίθεση για να καταλάβουν μια πόλη στα σύνορα με την Τουρκία που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος σύρος αντάρτης, μια κίνηση που, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα ματαιώσει τις ελπίδες των Κουρδων να επεκταθούν περαιτέρω στην περιοχή.

Οι αντάρτες, οργανώσεις υποστηριζόμενες από την Τουρκία οι οποίες πολεμούν υπό τη σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, αναμένεται να επιτεθούν στην πόλη Γιαραμπλούς μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες από το έδαφος της Τουρκίας, δήλωσε ο αξιωματούχος των ανταρτών, ο οποίος γνωρίζει τα σχέδια, αλλά ζήτησε να μην κατονομαστεί.

“Οι οργανώσεις συγκεντρώνονται σε μια περιοχή κοντά στα σύνορα (στο εσωτερικό της Τουρκίας)”, δήλωσε ο αντάρτης.

Η Γιαραμπλους, η οποία βρίσκεται στη δυτική όχθη του Ευφράτη, είναι η τελευταία σημαντική πόλη που ελέγχεται από την τζιχαντιστική οργάνωση στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία. Βρίσκεται σε απόσταση 54 χλμ. ανατολικά της αλ-Ράι, μιας μεθοριακής πόλης που οι ίδιες ανταρτικές οργανώσεις κατάλαβαν πρόσφατα από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Οι ανταρτικές οργανώσεις, καταλαμβάνοντας οι ίδιες την Γιαραμπλούς, θα προλάβουν μια επίθεση στην πόλη από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, μια οργάνωση που αποτελείται από κουρδικές πολιτοφυλακές και στις 6 Αυγούστου είχε καταλάβει από το Ισλαμικό Κράτος την πόλη Μανμπίτζ, 30 χλμ. νοτιότερα.

Η Τουρκία, σημαντικός υποστηρικτής των οργανώσεων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ανησυχεί πως οι Κούρδοι θα επωφεληθούν από την προς δυσμάς επέκτασή τους σε βάρος του ΙΚ για να επεκτείνουν την επιρροή τους σ’ όλη τη βόρεια Συρία. Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ελέγχουν ήδη την ανατολική όχθη του Ευφράτη απέναντι από τη Γιαραμπλούς.

Χθες, Σάββατο, ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε πως η Άγκυρα θα διαδραματίσει τους επόμενους έξι μήνες έναν πιο ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση της σύγκρουσης στις Συρία ώστε η χώρα να μην διαμελιστεί βάσει εθνοτικών γραμμών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα